Η συγκλονιστική περιγραφή του Κώστα Αρζόγλου για το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 1973

Η συγκλονιστική περιγραφή του Κώστα Αρζόγλου για το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 1973

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» με τον Φώτη Σεργουλόπουλου και τη Τζένη Μελιτά, βρέθηκε ο Κώστας Αρζόγλου.

Ο ηθοποιός με αφορμή την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, περιέγραψε όσα βίωσε το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου το 1973 αποκαλύπτοντας ότι ξυλοκοπήθηκε βίαια από τους ασφαλίτες της Δικτατορίας.

«Κάναμε πρόβα σε ένα ξυλουργείο και είχε ακουστεί ήδη από την προηγούμενη ημέρα ότι είχε μαζευτεί κόσμος στο Πολυτεχνείο. Πήγαμε εκεί, φωνάζαμε, αλλά ήμουν άπραγος. Κάποιος δίπλα μου μου φώναζε “φύγε τώρα, τρέχα”» είπε ο Κώστας Αρζόγλου και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Δίπλα ήταν κάτι άλλοι τύποι που δεν έκαναν μπαμ, μια χαρά φαίνονταν, φώναζαν κι αυτοί μαζί μας. Μόνο που κρατούσαν εφημερίδες και μέσα στις εφημερίδες έκρυβαν γκλομπ. Άρχισα να τρέχω, δεν ήξερα τι να κάνω και κάπου στη Βησσαρίωνος με στρίμωξαν κι έφαγα το ξύλο της χρονιάς μου».

Τέλος, ο Κώστας Αρζόγλου τόνισε: «Επί 7 χρόνια αναρωτιέμαι τι έκαναν αυτά τα 10 εκατομμύρια Έλληνες. Ήταν αναξιοπρεπές να περπατάς στο πεζοδρόμιο και να σου ζητάνε ταυτότητα, να πρέπει να την έχεις πρόχειρη στο τσεπάκι και να τη δείχνεις. Και ακόμα πιο αναξιοπρεπές ήταν να σε κυβερνούν δευτεράντζες».