Η συγκινητική ανάρτηση του Neymar για το θάνατο του Pele

Η συγκινητική ανάρτηση του Neymar για το θάνατο του Pele

Θρήνο σκόρπησε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο θάνατος του Pelé που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών, παλεύοντας για περισσότερο από ένα χρόνο με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Όπως είναι γνωστό, ο θρύλος του ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με τον καρκίνο και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο.

Ενώ αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του Pelé, ο Neymar θέλησε να τον αποχαιρετήσει και μέσα από τα social media κοινοποιώντας φωτογραφία μαζί του.

«Πριν από τον Pelé, το 10 ήταν απλώς ένας αριθμός. Έχω διαβάσει αυτή τη φράση κάπου, κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η πρόταση, όμορφη, είναι ελλιπής. Θα έλεγα πριν από τον Pelé το ποδόσφαιρο ήταν απλώς ένα άθλημα. Ο Pelé τα άλλαξε όλα.

Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε διασκέδαση Έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και κυρίως: Έδωσε ορατότητα στη Βραζιλία. Το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία ανέβασαν το status τους χάρη στον Βασιλιά! Έφυγε αλλά η μαγεία του παραμένει. Ο Pelé είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!», ο Neymar στο post του.