Η ομιλία του Ke Huy Quan για τη νίκη του στα Oscar συγκλόνισε

Η ομιλία του Ke Huy Quan για τη νίκη του στα Oscar συγκλόνισε

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 95η τελετή απονομής των βραβείων Oscar το βράδυ της Κυριακής 12 Μαρτίου στο Dolby Theatre του Los Angeles.

Μάλιστα, παρουσιαστής της βραδιάς ήταν για 3η φορά ο Jimmy Kimmel που είχε ήδη παρουσιάσει την εκδήλωση το 2017 και το 2018.

Ωστόσο, μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση του Ke Huy Quan ο οποίος πήρε το βραβείο Β’ Ανδρικό Ρόλο για την ερμηνεία του στην ταινία «Everything Everywhere All at Once».

Ενώ σε λυγμούς ξέσπασε ο ηθοποιός που έδωσε έναν δακρύβρεχτο, ευχαριστήριο λόγο που συγκλόνισε, λέγοντας:

«Η μαμά μου είναι 84 ετών και παρακολουθεί από το σπίτι. Μαμά, μόλις κέρδισα ένα Όσκαρ! Το ταξίδι μου ξεκίνησε σε μια βάρκα, πέρασα ένα χρόνο σε έναν καταυλισμό προσφύγων και με κάποιο τρόπο κατέληξα εδώ, στη μεγαλύτερη σκηνή του Χόλυγουντ.

Λένε ότι τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν μόνο στον κινηματογράφο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει σε μένα. Αυτό… αυτό είναι το αμερικανικό όνειρο!

Σας ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ πολύ την Ακαδημία για αυτή την τιμή της ζωής μου. Ευχαριστώ τη μαμά μου για τις θυσίες που έκανε για να φτάσω εδώ.

Στον μικρό μου αδελφό, τον David, που με καλεί κάθε μέρα να μου πει να προσέχω τον εαυτό μου. Σ’ αγαπώ, αδελφέ μου.

Ευχαριστώ Ken για την υποστήριξή του σε οτιδήποτε έκανες. Ευχαριστώ την A24, τους Daniels, τον Jonathan, την Jamie, τη Michelle και τον παντοτινό αδελφό μου από το Goonies, τον Jeff Cohen.

Οφείλω τα πάντα στον έρωτα της ζωής μου, τη σύζυγό μου Echo, η οποία μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο, επί είκοσι χρόνια, μου έλεγε ότι μια μέρα θα έρθει η ώρα μου. Τα όνειρα είναι κάτι στο οποίο πρέπει να πιστεύεις. Παραλίγο να εγκαταλείψω τα δικά μου – για όλους εσάς εκεί έξω, σας παρακαλώ να κρατήσετε τα όνειρά σας ζωντανά. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ πολύ που με καλωσορίσατε ξανά! Σας αγαπώ! Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ!».