Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έκλεισε τα 100 | Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έκλεισε τα 100 | Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου

Ιδιαίτερη ημέρα είναι η 30η Σεπτεμβρίου για την Μαργαρίτα Παπανδρέου, αφού έχει γενέθλια και έκλεισε έναν αιώνα ζωής.

Η μητέρα του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου γεννήθηκε το 1923 στο Όουκ Παρκ του Ιλινόι, σε μία μικροαστική οικογένεια και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, όπου γνωρίστηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανάρτησή του στο Facebook, έκανε repost μια ανάρτηση της Άννας Καραμάνου με όλη την πορεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου, ενώ έγραψε και το δικό του μήνυμα για τα γενέθλια της μητέρας του.

Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου

Ένας αιώνας ζωής, δεκαετίες προσφοράς στους κοινωνικούς αγώνες και αλληλεγγύης στις διεκδικήσεις των γυναικών για ισότητα και χειραφέτηση.

Η φίλη και συντρόφισσα Άννα Καραμάνου αποτυπώνει με ένα μεστό, αλλά και ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο, την πορεία της Μαργαρίτας και τη συνεισφορά της στο φεμινιστικό κίνημα, όπως τις βίωσε η ίδια. Μνημονεύει και τις μεγάλες τομές που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, όπως οι αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο.

Ιδιαίτερη αναφορά στο αγαπημένο “παιδί” της, την Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ), καθώς και σε μια σημαντική πρωτοβουλία της, την WinPeace που έφερε κοντά γυναίκες από την Ελλάδα και την Τουρκία, δίνοντας ένα ηχηρό παράδειγμα συνεργασίας για την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Μητέρα, χρόνια πολλά!