Η Kristen Stewart ακολουθεί το φιλανθρωπικό της έργο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Η Kristen Stewart ακολουθεί το φιλανθρωπικό της έργο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Kristen Stewart υποδύεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα στην νέα ταινία «Spencer» του Pablo Larraín και φαίνεται ότι επηρεάστηκε από τη ζωή και το έργο της «πριγκίπισσας του λαού» με πολλούς τρόπους.

Μάλιστα, για την ηθοποιό ο ρόλος ήταν μια πραγματική πρόκληση, αφού έπρεπε να δουλέψει πολύ την προφορά της αλλά και το χρώμα της φωνής της ώστε να πλησιάσει όσο περισσότερο γινόταν τον χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο μιλούσε η Νταϊάνα, όσο και τις κινήσεις της.

Ενώ πέρα από την προσπάθεια που έκανε για να της μοιάσει, η Kristen Stewart διδάχθηκε πολλά μελετώντας το ρόλο και ιδιαίτερα αναφορικά με το φιλανθρωπικό έργο της Νταϊάνα.

Συγκεκριμένα η Stewart μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας, δώρισε 50 δολάρια για κάθε μέλος της ομάδας παραγωγής της ταινίας στον φιλανθρωπικό οργανισμό National AIDS Trust και στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mines Advisory Group.

Να πούμε πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα διατέλεσε πρόεδρος του οργανισμού για το AIDS από το 1991 μέχρι το 1997. Ενώ παραμένει ιστορική η στιγμή το 1987, όταν είχε σφίξει το χέρι ενός ασθενούς στη μονάδα AIDS που είχε ανοίξει στο Λονδίνο, μία εικόνα που σόκαρε το κοινό, αφού κάτι τέτοιο ήταν τότε «απαγορευμένο» λόγω της παραπληροφόρησης που υπήρχε σχετικά με τη μετάδοση του ιού.