Η Ιστορία της Γυναίκας μου – The Story of My Wife στους κινηματογράφους

Η Ιστορία της Γυναίκας μου - The Story of My Wife στους κινηματογράφους

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ | The Story Of My Wife

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

H ουγγαρέζα σκηνοθέτης που μάγεψε κοινό και κριτικούς με το αριστούργημα, Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ επιστρέφει με ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών, Λεά Σεϊντού, Λουί Γκαρέλ και υπόθεση βασισμένη στο ομώνυμο αγαπημένο μυθιστόρημα του Μίλαν Φουστ.

Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Επίσημου Διαγωνιστικού του Φεστιβάλ Καννών, ενώ εντυπωσίασε και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Λίγα λόγια για την ταινία

Σε ένα παρισινό καφέ των αρχών του 20ού αιώνα, ένας ναυτικός βάζει στοίχημα να παντρευτεί την πρώτη γυναίκα που θα δει να διαβαίνει την πόρτα. Ευτυχώς γι’ αυτόν, η γυναίκα για την οποία κερδίζει το στοίχημα είναι η εκθαμβωτική Λίζι. Δυστυχώς, όμως, ένας γάμος που ξεκινά σαν χαριτωμένο αστείο σύντομα μετατρέπεται σε μια συναισθηματικά επώδυνη καταβύθιση στη ζήλεια.

Δουλεύοντας σε έναν επικό αφηγηματικό καμβά, η υποψήφια για Όσκαρ δημιουργός του καταξιωμένου «Ψυχή και Σώμα» διασκευάζει με τρομερή καλαισθησία και χολιγουντιανών προδιαγραφών φιλοδοξία ένα μεγαλειώδες μυθιστόρημα καταδικασμένου έρωτα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μια πορσελάνινης ομορφιάς Λεά Σεϊντού.

Σκηνοθεσία: Ildikó Enyedi
Σενάριο: Milán Füst (novel), Ildikó Enyedi (adaptation)

Παίζουν: Léa Seydoux, Louis Garrel, Gijs Naber

Έτος: 2021
ΑΚΑ: The Story of My Wife

Διάρκεια: 160′

Χώρα: Γερμανία, Oυγγαρία
Γλώσσα: Αγγλικά

Επίσημες Συμμετοχές σε Φεστιβάλ  

Eπίσημη Συμμετοχή– Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών
Επίσημη Συμμετοχή –  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

Έγραψαν για την ταινία

«Η ΛΕΑ ΣΕΪΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ», The Playlist

“ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ! Η ΛΕΑ ΣΕΪΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΘΑΜΒΩΤΙΚΗ…», Le Figaro

Δείτε τις ταινίες  της  StraDa Films αμέσως μετά την έξοδό τους στους κινηματογράφους online & χωρίς συνδρομή μέσω της www.viva.gr  και της www.iplatforma.gr με δυνατότητα αγοράς e-εισιτηρίου.

Γίνετε μέλος της μεγάλης παρέας της StraDa Films με διαγωνισμούς και αποκλειστικότητες ειδικά για τα μέλη, κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας στo www.iplatforma.gr

 Mπορείτε να ενημερώνεστε για τις ταινίες μας στον ιστότοπο της StraDa Films www.stradafilms.gr και για τις πολλαπλές μας δράσεις  στα social media

Facebook- https://www.facebook.com/StraDaFilms
Instagram – StraDa Films (@stradafilms) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

Επικοινωνία: Σοφία Παναγιωτοπούλου