Η ΕΡΤ3 στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

1-145-250x250.png

Η ΕΡΤ3 στην 85η ΔΕΘ

Πάντα παρούσα η ΕΡΤ3 στο ετήσιο ραντεβού της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έτσι και φέτος αφιερώνει μεγάλο μέρος του ραδιοτηλεοπτικού ενημερωτικού προγράμματός της στην εκθεσιακή και πολιτική  δραστηριότητα της 85ης ΔΕΘ. Μετά από δύο χρόνια, λόγω της ματαίωσης της περυσινής διοργάνωσης εξαιτίας της πανδημίας, η ΔΕΘ ανακάμπτει ως μία από τις πρώτες COVID-free Εκθέσεις με τη συμμετοχή του κοινού.

Τηλεοπτικά, από το Σάββατο 11.09 έως και το Σάββατο 18.9, η ΕΡΤ3 δημιουργεί μία δίωρη ενημερωτική ζώνη 19:00-21:00 μέσα από την οποία θα μεταφέρει το σύνολο της επικαιρότητας της φετινής διοργάνωσης και θα φιλοξενεί τις απευθείας μεταδόσεις των ομιλιών όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, αφιερώματα και συνδέσεις με όλα τα σημεία του εκθεσιακού κέντρου, κυρίως όμως με το ειδικά διαμορφωμένο studio της ΕΡΤ στο Περίπτερο 12, όπου θα λειτουργεί το stand της ψηφιακής πλατφόρμας ERTflix, καθώς και με το περίπτερο της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 απέναντι από το Περίπτερο 1, στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για τα προγράμματα της ΕΡΤ και να περιηγούνται σε μουσειακά εκθέματα από την ιστορία της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου, με ένα δίωρο δελτίο ειδήσεων (13:00-15:00) η ΕΡΤ3 θα μεταφέρει μία πρώτη εικόνα των εκθεσιακών χώρων της 85ης ΔΕΘ παρακολουθώντας την ξενάγηση του κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό. Το ίδιο απόγευμα, από τις 18:30 σκυτάλη παίρνει η ενημέρωση με την επικαιρότητα της ημέρας συμπεριλαμβανομένων των κινητοποιήσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μέχρι τις 20:00, οπότε θα μεταδοθεί απευθείας από το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης η τελετή εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ με την καθιερωμένη ετήσια εφ’ όλης της ύλης ομιλία του Πρωθυπουργού. Επιπλέον, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει απευθείας το σύνολο των καθιερωμένων συνεντεύξεων Τύπου του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντίστοιχα. Οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις τύπου των πολιτικών αρχηγών των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων θα μεταδοθούν σε απευθείας σύνδεση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Από τα ερτζιανά, ο ενημερωτικός σταθμός FM102 της ΕΡΤ3 με έκτακτη ραδιοφωνική εκπομπή, καθημερινά στις 18:00, από τους χώρους της ΔΕΘ, θα μεταδίδει ειδήσεις, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ για το σύνολο των δράσεων της φετινής διοργάνωσης. Έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές θα μεταδοθούν τα Σαββατοκύριακα 11-12 και 18-19 Σεπτεμβρίου από τις 11:00, ενώ σε απευθείας σύνδεση με το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης θα αναμεταδοθούν και οι ομιλίες των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών παρατάξεων.