Η χειρόγραφη διαθήκη του Ανέστη Βλάχου και το ξέσπασμα του γιου του

a-2-250x250.jpg

«Ορίζω αποκλειστική κληρονόμο μου την κόρη μου Έλλη Βλάχου του Ανέστη».

Με αυτή τη φράση ο Ανέστης Βλάχος δίνει τέλος στο θρίλερ με την κληρονομιά του, μέσα από τη διαθήκη του που γράφτηκε σε μια κόλλα χαρτί, η οποία καθαρογράφτηκε και παραδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Κωνσταντίνου Παπαναστασίου στα μέλη της οικογένειάς του.

Τα παραπάνω ωστόσο έκαναν τον γιο του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλή να ανοίξει έναν τεράστιο δικαστικό αγώνα. Ο ίδιος μέσα από την εφημερίδα Espresso και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα προχωρά σε απίστευτες καταγγελίες.

Ο Ηρακλής Βλάχος «ρίχνει» κεραυνούς στην απέναντι πλευρά της οικογένειάς του «κακού του ελληνικού κινηματογράφου», την τελευταία σύζυγο του Ανέστη Βλάχου, Μαρία Γαρίτση και την κόρη της, Έλλη και διαμηνύει πως θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του πατέρα του. Μάλιστα, αμφισβητεί πλήρως τη γνησιότητα της διαθήκης και προσπαθεί να την αποδημήσει σε όλα τα σημεία.

«Η διαθήκη είναι πλαστή και είμαι σίγουρος. Αυτά τα γράμματα δεν είναι του πατέρα μου. Ακόμα και ένας που δεν είναι γραφολόγος μπορεί να το διαπιστώσει. Εκτός αυτού, ο πατέρας μου ήταν ένας λαϊκός άνθρωπος που μιλούσε πολύ λαϊκά, ένας άνθρωπος που δεν πήγε σχολείο, δεν έμαθε γράμματα και δεν εκφραζόταν έτσι, ούτε καν στις συνεντεύξεις του. Ακόμα και αν το κείμενο το έγραφε ο ίδιος, είναι υπαγορευμένο. Ειδικά εκεί που λέει “διαθέτης” αν τον ρωτούσες για τη λέξη αυτή θα σε ρώταγε τι σημαίνει αυτό.

Είναι ολοφάνερο ότι είναι πλαστή. Επίσης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό σε ένα από τα δεκάδες ψέματα που έχουν ειπωθεί από την άλλη πλευρά. Λέγανε ότι η διαθήκη έχει συνταχθεί το 2014. Η συγκεκριμένη διαθήκη έχει ημερομηνία το 2016. Για όλα όσα λέω μιλάω με αποδείξεις. Προφανώς την έχουν αλλάξει. Επίσης, το πιο εύκολο πράγμα είναι να ξεπατικώσεις μια υπογραφή. Η συγκεκριμένη υπογραφή είναι όντως του πατέρα μου. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι το κείμενο είναι δικό του. Ούτε συντακτικά, ούτε γραφικά. Ούτε κατά διάνοια» λέει οργισμένος ο Ηρακλής Βλάχος.

Σε άλλο σημείο ο Ηρακλής Βλάχος αναφέρει ότι η διαθήκη θα προσβληθεί εις τριπλούν: για πλαστότητα, για δικαιοπρακτική ικανότητα και τρίτον για τη νόμιμη μοίρα. Παράλληλα υπάρχει και ένα θέμα για τις συνθήκες διαβίωσής του. Ακόμη, ο Ηρακλής Βλάχος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει κανένα άσχημο συναίσθημα για τον πατέρα του και αποκαλύπτει πως παρότι έχει ζητήσει από την άλλη πλευρά να συναντηθούν αυτό το αίτημά του δεν έχει γίνει δεκτό.

Αναφέρει ακόμα, ότι την προηγούμενη Κυριακή οι κλειδαριές στο σπίτι όπου έμενε ο πατέρας του άλλαξαν ακόμη μια φορά και δεν γνωρίζει αν τα πράγματα του πατέρα του βρίσκονται εκεί.

vlaxos-674x1024.png