Η αποκάλυψη της Ellen DeGeneres στο μεγάλο φινάλε της εκπομπής της: «Όταν ξεκίνησα δεν μπορούσα να πω “γκει”»

Η αποκάλυψη της Ellen DeGeneres στο μεγάλο φινάλε της εκπομπής της: «Όταν ξεκίνησα δεν μπορούσα να πω “γκει”»

Αυλαία έριξε το βράδυ της Πέμπτης 27 Μάϊου, μετά από 19 χρόνια η εκπομπή «The Ellen DeGeneres Show» της Ellen DeGeneres.

Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια μπήκε στο πλατό και προβλήθηκε ένα βίντεο που έκανε μια αναδρομή στις εισόδους της στο πλατό του show από την πρώτη σεζόν μέχρι εκείνη του φινάλε της τελευταίας σεζόν.

Μάλιστα, στον εναρκτήριο μονόλογό της η Ellen εστίασε στο πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος για τα LGBTQ+ άτομα τώρα από ό,τι όταν ξεκίνησε η εκπομπή.

«Πριν από 20 χρόνια, όταν προσπαθούσαμε να πουλήσουμε το σόου, κανείς δεν πίστευε ότι αυτό θα λειτουργούσε. Όχι επειδή ήταν διαφορετικό είδος εκπομπής, αλλά επειδή ήμουν διαφορετική. Όταν ξεκινήσαμε αυτό το σόου, δεν μπορούσα να πω “gay” στην εκπομπή. Δεν μου επιτρεπόταν να πω “gay”. Το έλεγα πολύ στο σπίτι. “Τι τρώμε για γκέι πρωινό;”», είπε η παρουσιάστρια.

«Δεν μπορούσαμε να πούμε “gay”. Δεν μπορούσα να πω “εμείς”, γιατί αυτό σήμαινε ότι ήμουν με κάποιον. Σίγουρα δεν μπορούσα να πω “σύζυγος” και αυτό οφείλεται στο ότι δεν ήταν νόμιμο για τους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται, και τώρα λέω “σύζυγος” όλη την ώρα», ανέφερε η DeGeneres με την κάμερα να δείχνει την γυναίκα της Portia de Rossi ανάμεσα στο κοινό να χαμογελά.

«Πριν από 25 χρόνια, ακύρωσαν την κωμική σειρά μου επειδή δεν ήθελαν μια λεσβία να είναι στο primetime μία φορά την εβδομάδα. Είπα, “Εντάξει, τότε θα είμαι κατά τη διάρκεια της ημέρας καθημερινά. Τι λέτε για αυτό;”», πρόσθεσε η Ellen DeGeneres.

Ενώ τόνισε ακόμα πόσο όμορφο ήταν αυτό το ταξίδι και πως αν αυτό το show έγινε η αφορμή για χαμόγελα σε δύσκολες στιγμές, τότε έχει επιτελέσει τον σκοπό της.

«Αλλάξαμε τις ζωές ανθρώπων και άλλαξε και η δική μου. Ήταν η πιο σπουδαία εμπειρία που είχα ποτέ, πέρα από την πιο άγρια φαντασία μου», είπε «λυγίζοντας» η Ellen και κάλεσε τον DJ της, να χορέψει μαζί της για τελευταία φορά για την έναρξη του φινάλε.