Η απάντηση του Δημήτρη Μοθωναίου για το ελληνικό metoo και τους Φιλιππίδη-Λιγνάδη

Η απάντηση του Δημήτρη Μοθωναίου για το ελληνικό metoo και τους Φιλιππίδη-Λιγνάδη

Συνέντευξη στο περιοδικό Gala, παραχώρησε ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για το ελληνικό metoo και αναφερόμενος στην προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη και του Δημήτρη Λιγνάδη τόνισε «το γεγονός ότι δύο άνθρωποι, από τους κορυφαίους του ελληνικού θεάτρου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φυλακή δείχνει ότι όλη αυτή η ιστορία οδήγησε κάπου».

Αποπνέετε πάντως μια ισορροπία. Την έχετε βρει;

Προσπαθώ. Είναι μια καθημερινή διαδικασία. Δεν είναι κάτι που το κατακτάς και τελειώνεις. Αλλά έχει ενδιαφέρον. Είναι εύκολο να είσαι μόνος και να είσαι ζεν, να μη συμμετέχεις στη ζωή. Το θέμα είναι πώς μετά μπαίνεις στη ζωή και αντιμετωπίζεις όλα τα παράλογα χωρίς να σε αγγίζουν παραπάνω απ’ όσο τους αναλογεί. Είναι μια διαρκής άσκηση.

Ήταν η προσωπική εξομολόγηση για την κακοποίηση που δεχτήκατε ως παιδί μέρος αυτής της άσκησης;

Δεν είχα άλλη επιλογή. Από τη στιγμή που είδα ότι ήταν κάτι που συμβαίνει κι έχει αρχίσει να απασχολεί τον κόσμο και τη χώρα ενεργοποιήθηκε αυτόματα μέσα μου από τη διάθεσή μου να βοηθήσω. Ασχέτως αν και εγώ βοηθήθηκα πάρα πολύ, εκείνο που κρατάω είναι ότι βοηθήθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι ακούγοντας την ιστορία μου.

Έχετε την αίσθηση ότι ξεθώριασε κάπως το ελληνικό metoo;

Νομίζω ότι οι δράσεις κάθε είδους ξεκινάνε από τις ομάδες και κατόπιν παραδίδονται στους αρμόδιους φορείς. Το γεγονός ότι δύο άνθρωποι, από τους κορυφαίους του ελληνικού θεάτρου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φυλακή δείχνει ότι όλη αυτή η ιστορία οδήγησε κάπου. Για τα ελληνικά δεδομένα νομίζω ότι αυτό ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία.