Η ανακοίνωση της Έλενας Μαυρίδου μετά τη δημοσιοποίηση του διαζυγίου με τον Δημήτρη Λάλο: «Άκομψη ενέργεια, περιττές τοποθετήσεις κατόπιν εορτής»

Η ανακοίνωση της Έλενας Μαυρίδου μετά τη δημοσιοποίηση του διαζυγίου με τον Δημήτρη Λάλο: «Άκομψη ενέργεια, περιττές τοποθετήσεις κατόπιν εορτής»

Ένα Δελτίο Τύπου, μέσω της δικηγόρου της κας Μίνας Καούνη, απέστειλε η Έλενα Μαυρίδου, μετά τη δημοσιοποίηση του διαζυγίου της από τον Δημήτρη Λάλου.

Συγκεκριμένα μετά την αποκάλυψη από την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 ότι οι δύο ηθοποιοί έχουν στα χέρια τους το έγγραφο της λύσης του γάμου τους και τις δηλώσεις του δικηγόρου του Δημήτρη Λάλου, η Έλενα Μαυρίδου απέστειλε μακροσκελή ανακοίνωση.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενέργεια να μιλήσει ο κ. Αγαπηνός κρίνεται «άκομψη» και οι τοποθετήσεις που έγιναν είναι «περιττές, κατόπιν εορτής», ενώ αναφέρεται ότι το διαζύγιο είναι μία επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία που η δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί την Έλενα Μαυρίδου μερίμνησε να μην δημοσιοποιήσει, προστατεύοντας έτσι το ανήλικο τέκνο του πρώην ζευγαριού.

Ακόμη, τονίζεται ότι το παιδί των ηθοποιών ζει με τη μητέρα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατόπιν των δημοσιευμάτων και της συνέντευξης που ακολούθησε στην εκπομπή «Το πρωινό» του τηλεοπτικού σταθμού Ant1, όσον αφορά στο διαζύγιο του καλλιτεχνικού ζεύγους Λάλου -Μαυρίδου από την πλευρά του πληρεξουσίου του πρώτου εξ αυτών, βρισκόμαστε στην εξαιρετικά άβολη και δύσκολη θέση να σχολιάσουμε όχι μόνο το άκομψο αυτής της ενέργειας αλλά και τον αντιδεοντολογικό της χαρακτήρα, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων υπέρ του κ. Λάλου και εις βάρος της εντολίδος μας.

Πρόκειται, άλλωστε, για εντελώς περιττές τοποθετήσεις «κατόπιν εορτής», δεδομένου ότι το πρώην ζευγάρι έβαλε στην άκρη το τραύμα και την πικρία του χωρισμού, λειτουργώντας, πλέον, αποκλειστικά σαν γονείς του ανήλικου τέκνου τους.

Ειδικότερα, το συναινετικό διαζύγιο του ζευγαριού ήταν αποτέλεσμα μιας επίπονης και χρονοβόρας διαδικασίας, για την οποία η δικηγορική μας εταιρεία μερίμνησε να μην δημοσιευθεί τίποτα, προστατεύοντας αποκλειστικά το ανήλικο τέκνο τους.

Από την αρχή των διαπραγματεύσεων η εντολέας μας όχι μόνο δεν είχε υπερβολικές απαιτήσεις, όπως ακούστηκε ή μπορεί να ερωτήθηκε, αλλά λειτουργούσε με μοναδικό κίνητρο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ανήλικης κόρης, όπως νομικά και ηθικά όφειλε, χωρίς ποτέ να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από όσα αναλογούν στις πραγματικές ανάγκες του τέκνου και το επίπεδο ζωής που απολάμβανε κατά τη διάρκεια του γάμου, όπως ρητά ορίζει ο νόμος.

Η τελική μορφή του συμφωνητικού, δε, έλαβε χώρα με μοναδικό σκοπό να επανέλθει η ομαλότητα και η απαραίτητη για την ψυχοσωματική του εξέλιξη ψυχική ισορροπία στη ζωή του παιδιού τους, με αποτέλεσμα σήμερα ο πατέρας του να μην καλύπτει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες του, όπως παραπλανητικά ειπώθηκε, αλλά μόνο ένα μέρος τους και το υπόλοιπο να καλύπτεται από την εντολίδα μας.

Προς αποφυγή, δε, περαιτέρω στρεβλώσεων, αποσαφηνίζουμε ότι οι γονείς ασκούν από κοινού το σύνολο της γονικής μέριμνας του ανήλικου τέκνου τους, όπως ισχύει εκ του νόμου. Παράλληλα, ορίσθηκε συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας του πατέρα με αυτό, ενώ ως τόπος κατοικίας ορίστηκε αυτός της μητέρας του.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχουν βελούδινα διαζύγια, αλλά μόνο έμφυλες δυναμικές ισχύος, οι οποίες αποκρυσταλλώνονται ακόμα και σε μία συναινετική λύση γάμου, με αποτέλεσμα οι γυναίκες και τα παιδιά να αποτελούν και στις περιπτώσεις αυτές, όπως και στην κοινωνία μας, το ασθενέστερο μέρος τους, το οποίο και θα πρέπει να προστατεύεται στον δημόσιο λόγο, χωρίς υπονοούμενα που αναπαράγουν έμφυλα στερεότυπα.

Είναι γνωστό ότι η δικηγορική μας εταιρεία αγωνίζεται για τον σκοπό αυτό στο πλευρό των εντολέων μας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να κερδίζει τέτοιου είδους άνισες μάχες, μέχρι η ουσιαστική και νομοθετική ισότητα να γίνουν πράξη.