Γιώργος Θεοφάνους για την συμμετοχή των ΟΝΕ στη Eurovision: «Είναι η πρώτη φορά που το λέω»

Γιώργος Θεοφάνους για την συμμετοχή των ΟΝΕ στη Eurovision: «Είναι η πρώτη φορά που το λέω»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4», βρέθηκε ο Γιώργος Θεοφάνους.

Ο συνθέτης μεταξύ άλλων αποκάλυψε ένα άγνωστο παρασκήνιο από την αποστολή των ONE στη Eurovision 2002 με αφορμή τον αποψινό Α’ Ημιτελικό.

«Θυμάστε πόσοι έπεσαν να τη φάνε τη Μαρίνα Σάττι, όταν πρωτοβγήκε το τραγούδι της; Όταν τολμήσαμε κάποιοι να βγούμε να πούμε ότι “ακούστε το ξανά, ίσως να μην είναι έτσι όπως τα λέτε”, γύρισε ξαφνικά το πράγμα. Αντί να της ευχηθούμε να πάει καλά, καθόμαστε τώρα και κρίνουμε;.

Με τους ΟΝΕ ήταν η πρώτη φορά που είπαμε να δοκιμάσουμε με τον κουμπάρο μου και στιλίστα, Γιώργο Σεγρεδάκη, κάτι διαφορετικό στα παιδιά. Τους έφτιαξε κάτι κοστούμια που φαίνονταν οι κοιλιακοί και τα μπράτσα τους, πολύ ωραία. Είναι η πρώτη φορά που το λέω νομίζω. Και φοβηθήκανε τα παιδιά. Είπαν: θα βγούμε εμείς γυμνοί επάνω στη σκηνή στην τηλεόραση; Ήρθαν 6οι.

Το λέμε ακόμα και σήμερα με τον Γιώργο ότι, εάν γινόταν αυτό το τρικ επάνω στη σκηνή, θα πήγαιναν καλύτερα. Ήταν εξαιρετικά τα κοστούμια του Γιώργου και πολύ έξυπνα. Εκείνη τη χρονιά η τραγουδίστρια από τη Λετονία που κέρδισε άλλαζε ρούχο πάνω στη σκηνή.

Τότε γίνονταν μόνο ανταλλαγές από τις επιτροπές. Θυμάμαι το ’92 με την Ευρυδίκη και κάποιες χώρες μας έλεγαν ότι “δεν μπορούμε να σας δώσουμε κάτι, γιατί ο διευθυντής σας πέρσι μας υποσχέθηκε αυτό και τελικά δεν μας έδωσε”. Τι είναι αυτό;», ανέφερε ο Γιώργος Θεοφάνους.