Γιώργος Λιάγκας για Τέμπη: «Αποφάσισα να σταματήσω να ασχολούμαι με το θέμα»

Γιώργος Λιάγκας για Τέμπη: «Αποφάσισα να σταματήσω να ασχολούμαι με το θέμα»

Με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη συγκλόνισε το πανελλήνιο, ασχολήθηκε και η εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.

Μάλιστα, ο παρουσιαστής ανακοίνωσε πως δεν θα ξανασχοληθεί με το δυστύχημα, καθώς έχει χαθεί η μπάλα στα social media και στα μέσα ενημέρωσης.

«Θέλω πριν ξεκινήσουμε να πω δυο –τρία πράγματα για το πώς αισθάνομαι. Με έχετε δει αυτές λίγο εκνευρισμένο και τσαντισμένο. Άνθρωποι είμαστε και τα συναισθήματα και οι απόψεις αλλάζουν. Θέλω να σας πω πως αισθάνομαι από χθες το απόγευμα κάποια στιγμή, όταν φεύγοντας από τη σύσκεψη άρχισα να παρακολουθώ όσα γίνονται στα social media και στα κανάλια. Αισθάνομαι αηδιασμένος από την μια και άδειος από την άλλη. Αποφάσισα χθες το βράδυ να σταματήσω να ασχολούμαι με το θέμα των Τεμπών. Είπα πως ότι ήταν να πω το είπα.

Θεωρώ ότι δημοσιογραφικά κράτησα ίσες αποστάσεις. Όφειλα να κάνω αυτό που η καρδιά μου και το μυαλό μου έλεγε να κάνω και η δημοσιογραφική μου ιστορία των 30 χρόνων, ότι ο δημοσιογράφος οφείλει όποιος και αν κυβερνάει –άσχετα από τι πιστεύει- να είναι αντιπολιτευτικός. Από εκεί και πέρα όταν είδα ότι η μπάλα έχει χαθεί και πάει αλλού, νομίζω… Σήμερα θα ασχοληθούμε, αλλά είναι ίσως η τελευταία ημέρα. Δεν αξίζει πια, γιατί αντί να ασχολούμαστε με την ουσία και τις ευθύνες και την ατομική του σταθμάρχη, που είναι τεράστια… Προφανώς υπάρχει ατομική ευθύνη, αλλά και συλλογική, όλων όσων ήταν από πάνω του και όλων όσων κυβέρνησαν και έφτιαξαν αυτό το μπάχαλο στον ΟΣΕ.

Από εκεί και πέρα βλέπω ότι εδώ και μερικές ώρες η μπάλα έχει πάει σε άλλο γήπεδο και αυτό που αφορά είναι τι λέει ο Κανάκης για τον Πορτοσάλτε, τι λέει ο Πορτοσάλτε για τον Κανάκη, τι λένε για τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει ο Μουτσινάς για τους άλλους. Προσέξτε, δεν κρίνω καθόλου τη γνώμη κανενός. Καλά κάνουν όλοι κι έχουν γνώμη. Βλέπω ότι το παιχνίδι πάει αλλού, κι αυτό με θλίβει και με αδειάζει. Καλό είναι να κάνουμε κριτική, αλλά τώρα που αρχίζουμε να σφαζόμαστε μεταξύ μας –γιατί αυτό γίνεται- και να βγάζουμε παλαιότερα απωθημένα, δεν προσφέρουμε τίποτα…

Ό,τι ήταν να πω το είπα. Υπάρχουν άλλοι δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ, που κάνουν το ρεπορτάζ καλύτερα από εμένα, ας βγαίνει το ρεπορτάζ. Αλλά πια, στο βαθμό που ασχολούμασταν, εγώ αποφάσισα να μην ξανασχοληθώ. Δεν έχει νόημα. Κατεγράφησαν όλα όσα είχαμε να πούμε. Στο παιχνιδάκι των προσωπικών αντεγκλήσεων, των παλιών απωθημένων που με ένα κάδρο 57 φερέτρων πάνε να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου… Ντρέπομαι, έχω αηδιάσει, έχω αδειάσει και ειλικρινά σας μιλώ –και θέλω να με συγχωρήσετε- αρνούμαι να συμμετάσχω. Συγγνώμη γι’ αυτόν τον μονόλογο», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.