Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν το λέει μόνο ο Νταλάρας ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι δυστυχώς χαμηλό»

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν το λέει μόνο ο Νταλάρας ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι δυστυχώς χαμηλό»

Καλεσμένος στην εκπομπή “Καλύτερα αργά” με την Αθηναΐς Νέγκα, βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο σεναριογράφος και ηθοποιός, μεταξύ άλλων μίλησε για τις επίμαχες δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα.

Επίσης ο Γιώργος Καπουτζίδης παραδέχθηκε πως πολλές φορές έχει θυμώσει με δημοσιογράφους που του κάνουν το λεγόμενο “πέσιμο” σε στιγμές που πολλές φορές είναι αχρείαστες.

«Εγώ όταν έρχεται κάποιος χωρίς να το έχουμε συμφωνήσει έξω από το θέατρο ή οπουδήποτε δεν απαντάω. Ούτε στις πρεμιέρες! Τώρα πια όμως το έχω κατακτήσει αυτό, είμαι κουλ. Λέω “χίλια συγγνώμη, δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση”.

Νομίζω ότι αυτό που ήθελε να πει ο Γιώργος Νταλάρας και νομίζω εκεί πρέπει να εστιάσουμε και όχι αν ο τρόπος ήταν σωστός, λάθος, αν έπρεπε να τα ακούσει το τάδε παιδί. Σας το λέμε με πολλούς τρόπους, δεν το λέει μόνο ο Νταλάρας και του ποιοτικού και του έντεχνου και του θεάτρου και της τηλεόρασης, ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι δυστυχώς χαμηλό πολλές φορές.

Προσπαθούμε να σας το πούμε, να σας το ψελλίσουμε. Γιατί αν κάποιος το πει πιο δυνατά, την επόμενη μέρα θα ενωθούν όλες οι εφημερίδες και σε κοπανάνε. Και επειδή το ακούτε από παντού, κάντε κάτι. Κάντε το εσείς. Όταν ακούτε τόσες πολλές ενστάσεις από τόσο διαφορετικούς ανθρώπους, υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Συνηθίζουν σε μια λίστα ερωτήσεων που δεν είναι ουσιαστική. Έχω θυμώσει πολλές φορές με δημοσιογράφο. Δίκιο έχω, μπορεί να πω παραπανίσια πράγματα, αλλά άμα φωνάξω έχω δίκιο.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ. Τα πρώτα χρόνια δεν ήμουν έτσι και σκεφτόμουν ότι αν είμαι καλός μαζί τους, θα είναι κι αυτοί καλοί μαζί μου. Είναι η δεύτερη χρονιά του Παρά Πέντε και μας έχουν καλέσει με τη Ζέτα Μακρυπούλια να παρουσιάσουμε τη γιορτή των παιδιών στην ΕΣΗΕΑ. Ήταν το δελτίο ειδήσεων του Star μόλις έλεγες μια κουβέντα σου ερχόταν η ντομάτα από το καρτούν. Και λέγαμε πως αν πάμε, θα έχουμε μια “ασυλία”.

Στο τέλος έρχεται ο κ. Σόμπολος, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ τότε και μας λέει “Έχει έρθει μια κάμερα από το Star, να κάνετε μια δήλωση για τη γιορτή”. Και λέμε τι ωραία που ήταν, για τα παιδιά και τη χαρά που τους δώσαμε. Και αισθανόμαστε ασφαλής. Πάμε στο σπίτι το βράδυ, ανοίγουμε τις ειδήσεις και βλέπουμε τις φάτσες μας και ένα καρτούν…παφ την ντομάτα!

Εκεί ήταν η τελευταία φορά που είδα την ΕΣΗΕΑ και τα παιδιά της. Και λες δεν υπάρχει σωτηρία. Αυτή η περίοδος ήταν τρομακτική και δεν έχει ζητήσει και κανείς συγγνώμη από τότε. Κι αυτή η περίοδος είναι λίγο και η βάση για πράγματα που είδαμε αργότερα στην τηλεόραση» τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.