Καλεσμένη στην εκπομπή “The 2Night Show” με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, βρέθηκε η Γιολάντα Διαμαντή.
Η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια, μεταξύ άλλων περιέγραψε πώς πήραν την απόφαση με τον σύζυγό της να ζήσουν μόνιμα στη Λευκάδα τα τελευταία 10 χρόνια, μαζί με τις τρεις κόρες τους.
Ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή μέχρι να προσαρμοστούν, αλλά και στα καλά που προσφέρει η αποκέντρωση.
«Έγινα ερωτική μετανάστρια στη Λευκάδα. Υποκλίθηκα στον Γιώργο. Δε γινόταν με τρία παιδιά να ζούμε χωριστά. Ο Γιώργος είναι αρχιτέκτονας και ταξιδεύει συχνά. Γνωριστήκαμε στην Αθήνα, που ζούσε και αυτός. Είχαμε το εξοχικό μας στη Λευκάδα και πηγαίναμε συχνά. Πήρε μια μεγάλη δουλειά και έπρεπε να λείπει πολύ πιο συχνά από το σπίτι. Σκέφτηκα ότι δε θα ήταν σπίτι αυτό. Εγώ έκανα τρεις διαφορετικές δουλειές στην Αθήνα, ο Γιώργος ήταν στη Λευκάδα και ερχόταν τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα. Δε μου άρεσε αυτό. Εγώ ήθελα να είμαστε όλοι μαζί, να τρώμε, να βλέπουμε ταινίες. Όλο το οικογενειακό μου αρέσει πολύ. Στη Λευκάδα πήγα, δεν πήγα και στην Ουγκάντα.
Όταν υπάρχει γερός παρονομαστής, είναι ευκολότερο. Τον πρώτο καιρό, έχω κλάψει με μαύρο δάκρυ στο μαξιλάρι μου, για ατελείωτα βράδια. Μου έλειπε πολύ το ραδιόφωνο και στα πρώτα χρόνια οι φίλοι μου εδώ και η οικογένειά μου. Ερχόμουν στην Αθήνα και δεν ήθελα να φύγω….
Τα έξοδα στην επαρχία είναι λιγότερα. Πήγαν οι κόρες μου μπαλέτο και όταν πήγα να το πληρώσω στη Λευκάδα νόμιζα ότι έκαναν λάθος. Ήταν το 1/3. Δεν πήγα να δουλέψω σε τοπικό ραδιόφωνο. Έβλεπα στον ύπνο μου ότι κάνω ραδιόφωνο, καμιά φορά, και δε θυμόμουν πώς λειτουργεί η κονσόλα. Ξύπναγα και ήμουν τόσο αγχωμένη» εξομολογήθηκε η Γιολάντα Διαμαντή.













