Γιάννης Κότσιρας για Μαχαιρίτσα, Μητροπάνο και Μικρούτσικο: «Την απώλεια δεν την έχω αντέξει, κάποια στιγμή κατέρρευσα»

Γιάννης Κότσιρας για Μαχαιρίτσα, Μητροπάνο και Μικρούτσικο: «Την απώλεια δεν την έχω αντέξει, κάποια στιγμή κατέρρευσα»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» και τον Τάσο Ιορδανίδη, παραχώρησε ο Γιάννης Κότσιρας.

Ο καλλιτέχνης μεταξύ άλλων μίλησε για την σύζυγό του, τα παιδιά του, αλλά και για τις απώλειες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Θάνου Μικρούτσικου και του Δημήτρη Μητροπάνου που τον σημάδεψαν.

«Με ανθρώπους όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Μητροπάνος, για να πω την αλήθεια ένιωθα ένα δέος ακόμα και αφού τους γνώρισα. Γιατί αυτές οι προσωπικότητες δεν εξαντλούνται στη γνωριμία, κάθε μέρα θα σε ξαφνιάσουν.

Θυμάμαι με τον Θάνο που είχαμε ξεπεράσει εντελώς το καλλιτεχνικό κομμάτι. Όταν θα πήγαινα στο σπίτι του, όπου με περίμενε εκεί στην πολυθρόνα με την πίπα, κάθε φορά πάθαινα το ίδιο πράγμα. “Ωχ με αυτόν θα μιλήσω;”, ήταν όμως ο Θάνος μου. Από την μία ήταν ο Θάνος μου και από την άλλη ήταν ο τεράστιος Μικρούτσικος. Αυτή, λοιπόν, ήταν και η μαγεία αυτών των ανθρώπων. Με τον Λαυρέντη ήταν σοκαριστικό, γιατί ήταν αδελφός μου/ Μιλούσαμε για τα πάντα μαζί. Ο Λαυρέντης ήταν μπαμπάς πριν από εμένα και μου έλεγε πράγματα, μου έδινε συμβουλές.

Ο Μητροπάνος από την άλλη ήταν τραγουδιστής, στρέιτ πράγμα. Αυτό. Από εκείνον, ας πούμε, έκλεψα την αλήθεια του. Δηλαδή κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να είσαι ούτε όμορφος, ούτε πλούσιος, ούτε γυαλισμένος. Αληθινός, να τραγουδάς με τον τρόπο σου, χωρίς να μιμείσαι κανέναν…

Την απώλεια, δεν την έχω αντέξει. Και μάλιστα κάποια στιγμή κατέρρευσα κιόλας. Δηλαδή, ειδικά με τον Λαυρέντη, δεν το άντεξα. Με τον Μητροπάνο μού ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί ήμουν έτοιμος να ανέβω στη σκηνή, στην Κέρκυρα και μου το είπαν την ώρα που εκείνη. “Έφυγε ο Μητροπάνος” μου είπαν και έπρεπε να βγάλω εκείνη την βραδιά. Δεν μπόρεσα όμως να συνέλθω, γιατί δεν μπόρεσα να το πενθήσω. Με τον Θάνο το περίμενα γιατί δεν με άφηνε κιόλας να πάω να τον δω στο νοσοκομείο και αυτό με ενοχλούσε. Με τον Λαυρέντη όμως θύμωσα, αισθάνθηκα ότι μου έκανε πλάκα και ακόμα δεν τον έχω συγχωρέσει. Δεν είναι συγχωρεμένος ο Λαυρέντης μέσα μου», είπε ο Γιάννης Κότσιρας.