Γιάννης Φουντούλης: “Ζητάω ένα προκαταβολικά συγνώμη στους Έλληνες για την χαρά μας”

Γιάννης Φουντούλης: “Ζητάω ένα προκαταβολικά συγνώμη στους Έλληνες για την χαρά μας”

Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, πέρασε η εθνική μας ομάδα πόλο γράφοντας την δική της ιστορία.

Οι Έλληνες πολίστες έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό και επικράτησαν έναντι της Ουγγαρίας με 9-6 σε έναν συγκλονιστικό αγώνα.

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στα μετάλλια και την Κυριακή θα διεκδικήσει το χρυσό απέναντι στην Σερβία ή την Ισπανία.

Ενώ λίγο μετά τη μεγάλη νίκη της εθνικής, ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Φουντούλης μίλησε για το παιχνίδι και συγκίνησε με τα λόγια του όταν αναφέρθηκε στους πυρόπληκτους και στις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας με τις αμέτρητες πυρκαγιές.

«Έχουμε κάνει ένα Ολυμπιακό τουρνουά που μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα το φανταζόμασταν αλλά αυτό για να γίνει πράξη θέλει πάρα πολύ κόπο. Πραγματικά δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νιώθω αυτή τη στιγμή, νομίζω σήμερα γράφτηκε ιστορία το μόνο που μας μένει είναι με το τι γράμματα θα την γράψουμε.

Ειλικρινά με ότι συμβαίνει στην χώρα μας όλοι έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ με το πόσο πόνο έχει προκαλέσει αυτές τις μέρες στους Έλληνες όλο αυτό που γίνεται με τις φωτιές. Δεν μπορώ να αφιερώσω αυτή την εμφάνιση στους ανθρώπους αυτούς, γιατί εμείς εδώ παίζουμε πόλο, πίσω στην χώρα μας κινδυνεύουν ζωές χάνονται περιουσίες, δεν νομίζω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων με ότι συμβαίνει.

Πραγματικά μας θλίβει πάρα πολύ ελπίζουμε να μην κινδυνέψει κανένας άνθρωπος, ζώα η φύση, εμείς μέσα σε αυτές τις συνθήκες ζητάω ένα προκαταβολικά συγνώμη για την χαρά μας και το ενθουσιασμό μας αλλά καταλαβαίνετε ότι εδώ αγωνιζόμαστε όλη μας την ζωή για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο. Με όλο τον σεβασμό θα πανηγυρίσουμε, αλλά το μυαλό μας είναι στην Ελλάδα και στους ανθρώπους που περνάνε δύσκολες ώρες», δήλωσε ο Γιάννης Φουντούλης.