Ελεονώρα Μελέτη για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε: «Μου άνοιξε την πόρτα με το μπουρνούζι και μου λέει…»

Ελεονώρα Μελέτη για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε: «Μου άνοιξε την πόρτα με το μπουρνούζι και μου λέει…»

Καλεσμένη στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα με την Νίκη Λυμπεράκη, βρέθηκε η Ελεονώρα Μελέτη.

Η παρουσιάστρια μεταξύ άλλων μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί στο παρελθόν αλλά και το κίνημα #metoo.

«Δεν έχω δεχτεί κακοποίηση ή επίθεση. Αλλά έχω δεχτεί παρενόχληση και μάλιστα, από πρόσωπο που βρίσκεται στην πολιτική. Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό. Με περίμενε για συνέντευξη και μου άνοιξε την πόρτα με το μπουρνούζι. Μου λέει “πέρασε μέσα να πιούμε ένα ποτό”. Του λέω δεν έχω έρθει για ποτό, έχω έρθει για τη συνέντευξη. Τότε εγώ είχα αρκετά έντονα αντανακλαστικά και φερόμουνα αρκετά έξυπνα σε τέτοια περιστατικά.

Όταν το εκμυστηρεύτηκα αυτό, υπήρχαν άνθρωποι που με τσίγκλησαν και μου είπαν να πάμε με κάμερα να το καταγράψουμε, αλλά υπήρξαν και άλλοι όμως που με προειδοποίησαν πως αν το κάνω δεν θα βρω ξανά δουλειά σε αυτό τον χώρο. Τότε το θεωρούσες και αναμενόμενο. Το 2001. Θα πρέπει αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τα κάνουν αυτά, να καταλάβουν ότι τελικά δεν μπορούν» είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

Ενώ σχετικά με το αν σκέφτηκε να μιλήσει δημόσια για το συγκεκριμένος γεγονός, η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε: «Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έδωσα έκταση γιατί μου φάνηκε ότι έχω απλά να κάνω με έναν γραφικό γλοιώδη τύπο. Μέχρι εκεί. Άλλες φορές όμως, που έχω νιώσει ότι έχω να κάνω με κακοποιητική συμπεριφορά, έχω μιλήσει. Μπορεί να μην βγήκα να μιλήσω δημόσια γιατί δεν υπήρχε το metoo τότε. Δεν έχω έρθει αντιμέτωπη με ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες να είναι και αυταπόδεικτες. Αν ναι, θα μιλούσα.

Αλλά επειδή είναι οριακά, στο ότι η δική μου η θέση, μπορεί να θεωρηθεί από τον άλλον δική του συκοφαντική δυσφήμηση, εκεί τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Επομένως δεν ξέρω αν θα έκανα δημόσια τοποθέτηση, έχω μιλήσει αλλά χωρίς να πω ονόματα, αλλά εκεί που έπρεπε να πάω και να ζητήσω βοήθεια, πήγα και την βρήκα τη βοήθεια. Στην δική μου την περίπτωση βρήκα ανταπόκριση, δεν άλλαξε ο άνθρωπος. Γλίτωσα εγώ και 10 άλλοι».