Ελένη Πετρουλάκη: «Δεν είμαι υπέρ της δίαιτας, τα παιδιά μου δε…»

Ελένη Πετρουλάκη: «Δεν είμαι υπέρ της δίαιτας, τα παιδιά μου δε...»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Ελένη”, παραχώρησε η Ελένη Πετρουλάκη.

Η γυμνάστρια μεταξύ άλλων μίλησε για τη νοοτροπία των Ελλήνων που πρέπει να αλλάξει σχετικά με τη διατροφή αλλά και τις δικές της διατροφικές συνήθειες.

«Θέλω να πω ότι δεν είναι μόνο η περίοδος του Πάσχα και η περίοδος των Χριστουγέννων αλλά και γενικότερα για την Ελλάδα που έχουμε μια νοοτροπία πως σε κάθε γιορτή πρέπει να φάμε και να πιούμε. Το φωνάζω χρόνια ότι οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και να μη φτάνουμε στο σημείο μετά από κάθε γιορτή να έχουμε αυτό το φούσκωμα, το πρήξιμο, τον μετεωρισμό και να αισθανόμαστε χάλια με το σώμα μας» ανέφερε η Ελένη Πετρουλάκη.

«Είμαι κατά της δίαιτας γενικότερα και υπέρ της υγιεινής διατροφής και ενός ισορροπημένου πλάνου… Ακούω διάφορα. Δεν είναι όλα για όλους. Κάθε πλάνο διατροφής πρέπει να είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καθενός. Οι εξετάσεις χρειάζονται εξίσου. Δε μπορεί κάποιος να σου βγάλει διατροφή αν δεν έχεις κάνει εξετάσεις.

Δε πρέπει να επηρεαζόμαστε από βίντεο στο Tik Tok, το Instagram, όπου ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να δηλώνει ό,τι θέλει χωρίς γνώση και κατάρτιση» πρόσθεσε η Ελένη Πετρουλάκη.

Τέλος, η Ελένη Πετρουλάκη ξεκαθάρισε πως το “τρέφομαι υγιεινά” δεν έχει να κάνει με τη στέρηση.

«Τα παιδιά μου τρώνε απ’ όλα. Δε στερούνται τίποτα. Σχεδόν όλες ασχολούνται με τον αθλητισμό. Τρέφονται υγιεινά. Το τρέφομαι υγιεινά δε σημαίνει στερούμαι. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος. Εγώ, τρώω μεγάλες ποσότητες φαγητού, δε στερούμαι τίποτα. Απλά ξέρω να τα συνδυάζω σωστά» είπε η Ελένη Πετρουλάκη.