Ελένη Μενεγάκη για τον γιο της Άγγελο: «Ξαφνικά εκεί που κολύμπαγε άρχιζε να ουρλιάζει…»

Ελένη Μενεγάκη για τον γιο της Άγγελο: «Ξαφνικά εκεί που κολύμπαγε άρχιζε να ουρλιάζει…»

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις θάλασσες της Ελλάδας έχουν εξαπλωθεί φέτος οι μωβ μέδουσες, η εμφάνιση των οποίων ξεκίνησε αρχικά από το Ιόνιο και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Πλέον οι μπλε μέδουσες έχουν εντοπιστεί και σε παραλίες της Αττικής, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το τσίμπημα τους θέλει διαφορετική προσέγγιση από την αντιμετώπιση με αμμωνία.

Μάλιστα, η Ελένη Μενεγάκη και οι συνεργάτες της συζήτησαν για τις μπλε μέδουσες, με την παρουσιάστρια να φέρνει στη μνήμη της ένα σκηνικό από το παρελθόν, όταν μια μέδουσα είχε τσιμπήσει τον γιο της, Άγγελο, ο οποίος τα ταλαιπωρήθηκε για έναν ολόκληρο χρόνο.

«Εμένα που είχε τσιμπήσει τον γιο μου όταν ήταν πολύ μικρούλης σε ένα ταξίδι μας στο εξωτερικό. Με τα πλοκαμάκια πάνω στο κορμί του. Φαντάσου τώρα τι μέδουσα ήταν. Δεν έβγαιναν. Ξαφνικά εκεί που κολύμπαγε το παιδάκι άρχιζε να ουρλιάζει πολύ έντονα. Ουρλιαχτά! Εκεί τότε μας έβαλαν ξύδι. Νερό-ξυδο. Χλιαρό νερό και έριξαν μέσα ξύδι.

Ήταν πολύ μικρό το παιδί και δεν ξέραμε αν ήταν αλλεργικό. Και εγώ είχα ακουμπήσει. Τα σημάδια πέρασε ένας χρόνος για να φύγουν από το κορμί του Άγγελου που ήταν τότε 3-4 ετών. Ένας χρόνος. Αφού έλεγα δε θα φύγουν ποτέ τα σημάδια. Να προσέχετε γενικώς» ανέφερε η Ελένη Μενεγάκη.