Δώρα Τσαμπάζη: «Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος ότι το τέλος θα το γράψει αυτός, όπως και έκανε»

Δώρα Τσαμπάζη: «Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος ότι το τέλος θα το γράψει αυτός, όπως και έκανε»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό μας», βρέθηκε η Δώρα Τσαμπάζη και σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση μίλησε για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή πριν από 3 μήνες.

«Έχω πάρει πολλή αγάπη από τον κόσμο και από τα παιδιά. Ο χρόνος πολλές φορές στην απώλεια είναι σύμμαχος. Καμιά φορά κι εχθρός όταν συνειδητοποιείς ότι η απόσταση από τον άνθρωπο που χάνεις μεγαλώνει… Ο χρόνος στη διαχείριση αυτής της ασθένειας είναι σημαντικός, αρκεί βέβαια να ζητήσεις και βοήθεια. Αυτό το βουνό δεν μπορείς να το ανέβεις μόνος. Όπως και ο Αλέξανδρος είχε βοήθεια από ψυχολόγο, έτσι κι εγώ -διαφορετικούς είχαμε και οι δύο. Στην ουσία βλέπεις ένα τρένο να έρχεται, θα σε χτυπήσει, αλλά έχεις την επιλογή να κάνεις ένα βήμα μπροστά και να μη σε διαλύσει ή να καθίσεις να το βλέπεις να έρχεται και μετά να μαζέψεις τα κομμάτια σου. Εγώ ήθελα να είμαι προετοιμασμένη για όλα και για μένα και για τα παιδιά μου.

Το σίγουρο δεν υπάρχει. Μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε μια ελπίδα. Όταν μιλάς με τον γιατρό καταλαβαίνεις. Ποτέ δεν έπαψα να ελπίζω. Περιμέναμε ένα τελευταίο φάρμακο να εγκριθεί από τον ΕΟΦ και καθυστέρησα πάρα πολύ. Μέχρι τελευταία στιγμή υπογράφαμε χαρτιά για να εκτελωνιστεί το φάρμακο από την Αμερική. Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί…

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι περνάει ένας καρκινοπαθής. Δεν θα τον καταλάβουμε ποτέ. Ούτε τι περνάει το σώμα του, ούτε τι περνάει το μυαλό του. Μπορούμε όμως να του πούμε “είμαι εδώ”. Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος ότι δεν θα υπάρξει ένα αίσιο τέλος στην υγεία του τον τελευταίο καιρό. Όμως, ήταν και αποφασισμένος ότι το τέλος θα το γράψει αυτός, όπως και έκανε. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα…

Περάσαμε 10 χρόνια μαζί. Έχασα τον πιο υπέροχο άνθρωπο που γνώρισα στη ζωή μου. Θα επιλέξω να είμαι δυστυχισμένη ή να είμαι ευτυχισμένη για αυτά τα 10 χρόνια που ζήσαμε μαζί; Επιλέγω το δεύτερο, να κρατήσω τις υπέροχες στιγμές και να συνεχίζω κρατώντας αυτές ως φυλαχτό. Προλάβαμε και τα είπαμε όλα… Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και την πολυτέλεια μέσα στην ημέρα να σκεφτώ άσχημα πράγματα. Έρχεται το βράδυ και πολλές φορές είμαι τόσο κουρασμένη που πέφτω και κοιμάμαι μαζί με τα παιδιά. Δεν έχω μείνει κάποιες ώρες μόνη για να καθίσω να επεξεργαστώ όλο αυτό», εξομολογήθηκε η Δώρα Τσαμπάζη.