Δώρα Χρυσικού: «Κάποιοι φανατισμένοι άρχισαν να με τραβάνε από τα μαλλιά για να με ρίξουν στο ποτάμι»

Δώρα-Χρυσικού-250x250.jpg

Καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» της Ελεονώρας Μελέτη, βρέθηκε Δώρα Χρυσικού.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο που υποδύεται στην σειρά «Γη της Ελιάς» του MEGA, τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, το #MeToo αλλά και τον αφορισμό της από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης όταν ήταν μόλις 14 ετών!

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε χαρούμενοι για τη σειρά και που έχουμε δουλειά, μετά από δύο δύσκολα χρόνια για την υποκριτική, λόγω πανδημίας. Έχουμε δουλειά αρκετοί άνθρωποι, που από μόνο του αυτό είναι θετικό. Να πούμε ότι δεν χαιρόμαστε που η σειρά πάει τόσο καλά, θα ήταν ψέμα. Αυτός άλλωστε είναι ο απώτερος σκοπός, να αγαπηθεί αυτό που κάνουμε», είπε η Δώρα Χρυσικού για τη συμμετοχή της στη «Γη της Ελιάς».

Όσο για την περιπέτεια υγείας που πέρασε είπε: «Το 2021 ήταν μία δύσκολη χρονιά. Εγώ αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι το έχω αφήσει πίσω μου (cc την περιπέτειά της). Όλο αυτό που πήρα από αυτό ήταν το εύθραστο της ζωής, ότι είναι μία αστραπή. Το άλλο είναι ότι έχουμε δύναμη που πολλές φορές δεν κατανοούμε απόλυτα ότι την έχουμε. Νομίζω ότι η στάση που κρατάμε στα πράγματα, η φιλοσοφία ζωής που έχουμε, εμπειρέχει τα πάντα μας, εμποτίζει όλη μας την ύπαρξη» και συμπλήρωσε:

«Φοβήθηκα πάρα πολύ. Προσπάθησα να μην τον προτάξω, να μην τον αφήσω να με περιβάλλει και να με γκρεμίσει (cc τον φόβο της). Ο φόβος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και ανθρώπινο. Απλώς νομίζω ότι πρέπει να αρθούμε πάνω από τον φόβο για να μπορέσουμε να υπάρξουμε».

Ενώ για το #MeToo, η Δώρα Χρυσικού ανέφερε: «Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει και να αποδεχθεί όσους έχουν δεχθεί κακοποιητικές συμπεριφορές. Νομίζω ότι μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτό. Όταν διαχειρίζεσαι το τραύμα, όταν το επικοινωνείς, είναι ένα βήμα προς το φως. Πλέον μπορούμε να αναπνεύουμε πιο ελεύθερα, γιατί αυτό το πράγμα δεν είναι πια ανεκτό. Οι θύτες ξέρουν πότε έχουν περάσει τα εσκαμμένα».

Τέλος, η ηθοποιός αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το «Μετέωρο Βήμα του Πελαργού», η οποία έμελλε να είναι η αιτία του αφορισμού της. «Ήμουν η πέτρα του σκανδάλου. Έχω ζήσει απείρου κάλλους σκηνές στην Φλώρινα, φανατισμένους να με τραβάνε από τα μαλλιά να με ρίξουν στο ποτάμι… Ήταν τρομακτικό».

Όπως δήλωσε και η ίδια, ο μητροπολίτης την αφόρισε εξαιτίας κάποιων… «πορνογραφικών» σκηνών της ταινίας, κάτι που χαρακτήρισε αστείο για όποιον γνωρίζει το έργο του Αγγελόπουλου, και τόνισε πως όλα ήταν κόντρα εξουσίας του Μητροπολίτη Φλωρίνης με αποτέλεσμα να την «πληρώσει» εκείνη στο τέλος, κατά κάποιο τρόπο.