Δημήτρης Πιατάς: «Όταν πέθανε ο Βέγγος, ήμουν στον νεκροθάλαμο μαζί του και έκλεισε η πόρτα μόνη της πίσω»

Δημήτρης Πιατάς: «Όταν πέθανε ο Βέγγος, ήμουν στον νεκροθάλαμο μαζί του και έκλεισε η πόρτα μόνη της πίσω»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα», παραχώρησε ο Δημήτρης Πιατάς.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Θανάση Βέγγο, ενώ αποκάλυψε επίσης, ένα περιστατικό από την ημέρα που ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή.

«Δεν ήθελα από παιδί να γίνω ηθοποιός, έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή και ήμουν σίγουρος ότι δεν θα πετύχω. Δεν βλέπω τον εαυτό μου στις επαναλήψεις, παθαίνω κατάθλιψη, διαπιστώνω τα λάθη. Έχω αρνηθεί δουλειά σε καθημερινή σειρά και το μετάνιωσα, γιατί έχασα χρήματα», είπε ο Δημήτρης Πιατάς.

Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Θανάση Βέγγο, λέγοντας: «Με έχει στοιχειώσει μοναδικά, είχα μια μοναδική καθαρότητα. Ήμουν μέχρι το τέλος της ζωής του μαζί του. Όταν πέθανε ο Θανάσης, έφτασα στο νοσοκομείο πριν από τους συγγενείς. Με πήγαν στον νεκροθάλαμο και έκλεισαν την πόρτα και τότε, κλείδωσε μόνη της. Ήμουν εγώ και ο Βέγγος, οι δυο μας. Μέχρι να μου ανοίξει ο νοσοκόμος, πίστεψέ με, ότι έχω την εικόνα και την παρουσία μιας έντονης προσωπικότητας».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο επάγγελμά του και δήλωσε: «Θα ήμουν ο τελευταίος που θα μπορούσε να έχει κάποιο παράπονο από τη δουλειά του. Είχα πάντοτε προτάσεις. Ελκυστικές και ενδιαφέρουσες».

Τέλος, για την οικογένειά του και την προσωπική του ζωή, ο ο Δημήτρης Πιατάς ανέφερε: «Όταν γνωριστήκαμε με τη γυναίκα μου, δεν γελούσε με τα αστεία μου. Ακόμα δεν γελάει, αλλά αυτό με έκανε καλύτερο κωμικό. Ο ρόλος του παππού είναι ο καλύτερός μου. Η εγγονή μου με αντιμετωπίζει ισότιμα».