Δανάη Μπάρκα για MadWalk 2022: «Έβλεπα 2 ώρες και δεν ταυτίστηκα με καμία, να τα κάνουμε κιόλας, όχι μόνο να…»

Δανάη Μπάρκα για MadWalk 2022: «Έβλεπα 2 ώρες και δεν ταυτίστηκα με καμία, να τα κάνουμε κιόλας, όχι μόνο να...»

Η Δανάη Μπάρκα το βράδυ της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου, παρακολούθησε το MadWalk 2022 που συνδέει τη μουσική με τη μόδα.

Μάλιστα, η ηθοποιός και παρουσιάστρια μέσα από την εκπομπή της “Πάμε Δανάη”, θέλησε να κάνει το δικό της σχόλιο για το show με εντυπωσιακές δημιουργίες σε συνδυασμό με φαντασμαγορικά acts.

«Άκουσα χθες στο MadWalk όλους τους ανθρώπους που είπαν 420 φορές τη λέξη αυτοπεποίθηση, εκατομμύρια φορές τη λέξη στερεότυπα. Έβλεπα ένα show 2-3 ώρες και βλέπω ένα κορίτσι plus size στην αρχή κάπου, μετά άλλο ένα κορίτσι να περνάει κάποια στιγμή και να εξαφανίζεται. Ακόμη και σε ένα act που το προλόγισαν ότι αγαπάει το plus size άρχισαν να βγαίνουν μοντέλα με τις τέλειες αναλογίες.

Με ποιον τρόπο πας να πατήσεις όλα τα στερεότυπα και με ποιον τρόπο θέλεις να καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση όταν λες στον μισό πληθυσμό μιας χώρας ότι ξέρεις τι; Λάμψη και ομορφιά είναι μόνο αυτό. Είναι ωραία να φαίνεται η κλείδα σου, τα πόδια σου. Που είναι συγκλονιστικό, έβλεπα κορίτσια καλλονές και τις θαύμαζα. Δεν ταυτίστηκα με άνθρωπο.

Με έκανε να πω ότι δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ. Από τη μία λέμε πάμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση και από την άλλη αν δεν ταυτιστούμε όλοι, πώς θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Σε έναν κόσμο που τα κορίτσια περνούν δύσκολα με bullying, καταθλίψεις. Όλα παίζουν ρόλο.

Δεν μου αρκεί η βιομηχανία της μόδας να λέει ότι πατάει τα στερεότυπα, αλλά να το δείξει. Δεν υπάρχει μόνο το πρότυπο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην πασαρέλα. Πώς γίνεται η μόδα να μου κλείνει το παράθυρο; Πίστευα ότι φέτος θα το αλλάξουν. Θα δω και γεμάτα και petite κορίτσια. Δεν το είδα», είπε η Δανάη Μπάρκα.