Δάφνη Καραβοκύρη: «Η μητέρα μου διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που άκουγα…»

Δάφνη Καραβοκύρη: «Η μητέρα μου διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που άκουγα…»

Καλεσμένη στην εκπομπή “Όλα για τη ζωή μας” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, βρέθηκε η Δάφνη Καραβοκύρη.

Η δημοσιογράφος μεταξύ άλλων μίλησε για τη μάχη της μητέρας της με τη διπολική διαταραχή και περιέγραψε το πώς και πότε της έγινε η διάγνωση.

«Είμαι εδώ με την άδεια και την ευχή της. Μου λέει: “παιδί μου, θέλω να εκμεταλλευτώ το δημόσιο βήμα που έχεις, γιατί θέλω μέσω εσού να βοηθήσω κι άλλους”.

Η διάγνωση της μητέρας μου έγινε το 2005-2006, όταν χρειάστηκε να πάει στον ψυχίατρο για να βγάλει μία αναπηρική σύνταξη λόγω του καρκίνου που είχε περάσει. Ως παιδί εγώ αυτό που εκλάμβανα ήταν έλλειψη αγάπης και μία ασυνεννοησία. Αυτό πονάει περισσότερο ένα παιδί, γιατί δεν μπορείς να το αποκωδικοποιήσεις. Μακάρι να ήμουν μεγαλύτερη τότε, ώστε να είχα τις πληροφορίες να τη βοηθήσω και να με βοηθήσω.

Τα συμπτώματα που βίωνε ήταν μία πολύ βαθιά θλίψη, μία εξωφρενική μελαγχολία και έναν πάρα πολύ έντονο εκνευρισμό με τα πάντα. Και φυσικά κυκλοθυμικά επεισόδια: πάρα πολύ ψηλά και πάρα πολύ χαμηλά. Ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που άκουγα για τη μητέρα μου ήταν “τρελή”, το άγνωστο μας τρομάζει όλους. Η διάγνωση την ανακούφισε. Μου έλεγε: “προσπάθησα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα”», ανέφερε η Δάφνη Καραβοκύρη.