Χάρης Τζωρτζάκης: «Τα 40 χιλιόμετρα όταν δεν μπορείς να τα σταματήσεις μπορούν να αποβούν μοιραία»

Χάρης Τζωρτζάκης: «Τα 40 χιλιόμετρα όταν δεν μπορείς να τα σταματήσεις μπορούν να αποβούν μοιραία»

Όπως έγινε γνωστό, τροχαίο ατύχημα είχε το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου ο Χάρης Τζωρτζάκης, καθώς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο έπεσε πάνω σε ένα δέντρο.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ ο ηθοποιός περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Μα ποιος μλκς μπορεί να τρακάρει στην ευθεία μέσα στην πόλη;» Άπειρες φορές έχω διερωτηθεί βλέποντας αυτοκίνητα τρακαρισμένα στα πιο ανυποψίαστα σημεία. Σήμερα ο μακάκας ήμουν εγώ.

Οδηγώ δεκαεννέα χρόνια τα περισσότερα εξ αυτών στην Αθήνα. «Έλα μωρέ και τι μπορεί να συμβει με 40 χιλιόμετρα;» Αυτήν την αίσθηση είχα πάντα. Ε λοιπόν, πολλα μπορούν να συμβούν.

Σήμερα το πρωί κατέβαινα το δρόμο του Κάραβελ με κατεύθυνση τη Β.Σοφίας. Στο ύψος του νοσοκομείου «Συγγρός» και ενώ είχα ικανοποιητική απόσταση από το προπορευόμενο όχημα κάτι συνέβη πιο μπροστά με αποτέλεσμα όλα το προπορευόμενα αυτοκίνητα να σταματήσουν κάπως απότομα αλλά τίποτα το ασυνήθιστο για Αθήνα. Πατάω με τη σειρά μου καπως απότομα το φρένο, πιάνει το ABS,περιμένω να σταματήσω, δεν σταματάω, λέω θα σταματήσω δεν μπορεί.. δεν σταματάω, λέω θα κόψει τουλάχιστον, δεν κόβει, καθολου δεν κοβει και οδεύω ολοταχώς για καραμπόλα. Γαμωτο θα την πληρώσει ο μπροστινός μου και δεν φταίει ο άνθρωπος σκέφτομαι και κόβω το τιμόνι αριστερά με σκοπό να τρακάρω μόνος μου με κανα δέντρο μην με ρωτήσετε γιατί δεν τράβηξα χειρόφρενο όλα αυτά έγινα στιγμιαία. Στιγμιαία και τρομακτικά.

Ευτυχώς το αμάξι σταμάτησε λίγο πριν το δέντρο,ο μπροστινός μου τη γλίτωσε, εγώ τη γλίτωσα, οι περαστικοί τη γλίτωσαν, το αμάξι δεν τη γλίτωσε αλλά νάμου.

Ο μηχανικός με ενημέρωσε ότι το ABS ήταν χαλασμένο γι’αυτό και δεν σταμάτησε το αμάξι. Γράφω αυτό το ποστ για να μεταφέρω την γνώση που ηλιθιωδώς μέχρι τώρα δεν κατείχα. Τα 40 χιλιόμετρα λαμαρίνας και σίδερου όταν δεν μπορείς να τα σταματήσεις μπορούν να προκαλέσουν ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ δυστύχημα. Θα μπορούσε να πέρναγε ένας περαστικός ή να έπεφτα πάνω στο δέντρο ή να είχα το μικρό μου γιο στο πίσω καθισματάκι.

Οι ρυθμοί της πόλης, οι ευθύνες, το στρες, η συνήθεια, μας κάνουν απρόσεχτους και επιρρεπείς σε ατυχήματα. Συντηρείστε σωστά τα αυτοκίνητά σας, το νου σας πάντα στο τιμόνι και να θυμαστε ότι τα 40 χιλιόμετρα όταν δεν μπορείς να τα σταματήσεις μπορούν να αποβούν μοιραία» έγραψε ο Χάρης Τζωρτζάκης, δημοσιεύοντας παράλληλα δυο φωτογραφίες από το σημείο του τροχαίου.