Χάρης Ρώμας για Αλέξη Γεωργούλη: «Αν αποδειχθεί ότι είναι ένοχος, πρέπει να…»

Χάρης-Ρώμας-250x250.png

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Breakfast@Star» και Λιλή Πυράκη, παραχώρησε ο Χάρης Ρώμας.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση Γεωργούλη, τονίζοντας πως αν είναι ένοχος, πρέπει να τιμωρηθεί με μεγάλη ποινή.

«Είμαι υποχρεωμένος, όπως όλοι μας που έχουμε δημόσιο λόγο, να είμαι άκρως επιφυλακτικός γιατί υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας. Το ξέρουμε κι από προηγούμενες περιπτώσεις κι η δικαιοσύνη θα κρίνει και θα αποφασίσει. Δεν κρύβω τα λόγια μου. Θέλω να πω στον κόσμο ότι η σεξουαλική κι η σωματική κακοποίηση από ανθρώπους που έχουν εξουσία απέναντι σε άλλους ή που νιώθουν ότι έχουν εξουσία, που είναι στο απυρόβλητο, θεωρώ ότι είναι κακούργημα» ανέφερε ο Χάρης Ρώμας.

«Αν αποδειχθεί ότι ο Αλέξης -κι ο αδελφός μου ο ίδιος να είναι ένοχος- πρέπει να τιμωρηθεί με μεγάλη ποινή για να προφυλάσσονται κι οι άνθρωποι σε αυτές τις περιπτώσεις. Επειδή μπαίνουν μέσα πολιτικές σκέψεις και κομματικές σκοπιμότητες, εκεί δεν έχει ναι μεν αλλά. Τότε αυτό είναι υπέρ του θύτη κι όχι υπέρ του θύματος. Ακόμα κι αν είναι ο αδερφός μoυ δεν θα χαριστώ κι ας είναι φίλος και συνάδελφος… Επειδή είχαμε την τύχη να αποκτήσουμε εξουσία μέσω αυτού που κάνουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να την εκμεταλλευόμαστε με λάθος τρόπο», πρόσθεσε ο Χάρης Ρώμας.