Αθηνά Οικονομάκου: «Φλέρταρα με την επιλόχειο κατάθλιψη, ο Φίλιππος έδειχνε υπομονή αλλά…»

Αθηνά Οικονομάκου: «Φλέρταρα με την επιλόχειο κατάθλιψη, ο Φίλιππος έδειχνε υπομονή αλλά…»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Πάμε Δανάη” και την Δέσποινα Καμπούρη, παραχώρησε η Αθηνά Οικονομάκου.

Η ηθοποιός και επιχειρηματίας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μητρότητα, στα παιδιά της, στην ψυχοθεραπεία, στον σύζυγό της Φίλιππο Μιχόπουλο αλλά και την επιλόχειο κατάθλιψη.

«Δεν είναι άπλα τα πράγματα για μία εργαζομένη μητέρα στον συγκεκριμένο χώρο. Με το δεύτερο παιδί ένιωσα πιο πολύ μαμά, ολοκληρώθηκα, ολοκληρώθηκε η οικογένεια με έναν τρόπο. Τα συναισθήματά μου δεκαπλασιάστηκαν. Λατρεύω τον Μάξιμο και φοβόμουν πως θα μοιραστεί η αγάπη με το δεύτερο παιδί. Φλέρταρα με την επιλόχειο κατάθλιψη άλλα επειδή είχα πολλά χρονιά ψυχοθεραπείας στην πλάτη μου δεν την έπαθα τελικά» είπε η Αθηνά Οικονομάκου και συμπλήρωσε:

«Λύγισα μετά τη γέννηση του Μάξιμου όμως επειδή συνέχιζα την ψυχοθεραπεία αυτό με βοήθησε να πατήσω στα ποδιά μου και να πιστέψω στον εαυτό μου ξανά. Μετά το εξάμηνο όλα καλυτέρευσαν. Ο Φίλιππος έδειχνε υπομονή και κατανόηση όμως επί της ουσίας ποτέ δεν κατάλαβε τι ένιωθα γιατί φοβόμουν να το παραδεχθώ και εγώ στον εαυτό μου».

Τέλος, η Αθηνά Οικονομάκου εξομολογήθηκε: «Κλείνω σχεδόν δεκαετία ψυχοθεραπείας. Ξεκίνησα όταν άρχισα να νιώθω δυσάρεστα συναισθήματα πάνω στην σκηνή, φοβόμουν ότι θα αρρωστήσω, ήταν ο φόβος του θανάτου μέσα σε όλα αυτά. Ήταν μία περίοδος στο MEGA με καθημερινά γυρίσματα στη “Ζωή της άλλης”. Είχαν πέσει όλοι πάνω μου. Έλεγα “παιδιά θα πέσω κάτω” και μου έλεγε ο σκηνοθέτης “τι λες; εγώ είμαι 60 ετών και δεν πέφτω κάτω”. Μία μέρα δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι, πήγα σε παθολόγο με την πίεση μου 4 και 6. Στις πρώτες συνεδρίες της ψυχοθεραπείας μονό έκλαιγα».