Άντζελα Γκερέκου για την ενασχόλησή της με την αγιογραφία: «Ήρθε μετά από μια συνάντηση με έναν πατέρα»

Άντζελα Γκερέκου για την ενασχόλησή της με την αγιογραφία: «Ήρθε μετά από μια συνάντηση με έναν πατέρα»

Συνέντευξη στο «Πεμπτουσία TV», παραχώρησε η Άντζελα Γκερέκου και μίλησε για την σχέση με τον Θεό και την πίστη.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιλογή της να στραφεί στην πίστη μετά από δύσκολες απώλειες που έχει βιώσει, αλλά και τον τρόπο που γίνεται καλύτερη μέσα από αυτό.

«Η επαφή μου με την αγιογραφία ήρθε μετά από μια ευλογημένη συνάντηση με έναν πατέρα που μου γνώρισε την Αγία Φιλοθέη. Αγάπησα τον βίο αυτής της μοναχής, εντυπωσιάστηκα από το έργο της. Οφείλω να πω ότι τον τελευταίο χρόνο με βοήθησε σε πολλά θέματα δικά μου, σε δύσκολες στιγμές σε απώλειες και άλλα», είπε η Άντζελα Γκερέκου.

«Για εμένα είναι ένα είδος προσευχής, σύνδεσης πνευματικής με τον ανώτερο εαυτό μας, μια γαλήνη και μια ηρεμία στην ψυχή. Η προσευχή με έχει βοηθήσει πολύ. Αυτός ο σπόρος της αισιοδοξίας που σου δίνει η πίστη σου, αφού κλάψεις, θρηνήσεις, γιατί οι απώλειες είναι δύσκολες, μετά όμως, μπορούμε να βρούμε μια γλυκύτητα σε αυτόν τον πόνο, μέσα από την αισιοδοξία και την πίστη ότι δεν τελειώνει εδώ τίποτα. Όλοι χρειαζόμαστε να έρθουμε σε επαφή με τον πιο αγνό και καθαρό εαυτό μας, μέσω της πίστης μας», συμπλήρωσε η Άντζελα Γκερέκου.