Ανοίγει η διαθήκη του Ανέστη Βλάχου: Πρόσωπο “φάντασμα” καταγγέλλει ο γιος του

Ανοίγει η διαθήκη του Ανέστη Βλάχου: Πρόσωπο "φάντασμα" καταγγέλλει ο γιος του

Οριστικό(;) τέλος φαίνεται πως μπαίνει στο θρίλερ με τη διαθήκη του Ανέστη Βλάχου στις 24 Ιανουαρίου 2022, αφού σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που έχει στα χέρια της η εφημερίδα «Espresso», η περιβόητη διαθήκη ανοίγει με αριθμό πινακίου 28!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Νικόλιζα, πριν από λίγες ημέρες το Ειρηνοδικείο Αθηνών, στο οποίο είχε κάνει αίτηση ο γιος του αξέχαστου ηθοποιού, εξέδωσε και επίσημα έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται ως ημερομηνία δημοσίευσης της διαθήκης η 24η Ιανουαρίου 2022, με αριθμό πινακίου 28.

«Πληροφορηθήκαμε και εμείς μέσω του δικηγόρου μας το άνοιγμα της διαθήκης του πατέρα μου στις 24 Ιανουαρίου. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι η περίφημη διαθήκη κατατέθηκε αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα μου, στις 2 Σεπτεμβρίου, και ενώ δεν είχε γνώση κανένα από τα μέλη της οικογένειάς μας. Η διαθήκη κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο από έναν πολίτη με αρχικά Κ.Σ., που με αυτά τα αρχικά δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να γνωρίζουμε από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του πατέρα μου» είναι η πρώτη αντίδραση μέσω της «Espresso» του Ηρακλή Βλάχου, γιου του αξέχαστου ηθοποιού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει αποκλειστικά στην εφημερίδα ο Ηρακλής Βλάχος, μόλις έμαθε για την ύπαρξη της διαθήκης, καθώς και τη δημοσίευσή της στις 24 Ιανουαρίου, έμεινε έκπληκτος με όλα όσα έμαθε, γιατί δεν μπορεί να κατανοήσει πώς ένας άνθρωπος όπως ο πατέρας του, που ήταν εντελώς αδιάφορος για τα περιουσιακά του, έχει κάνει διαθήκη, ενώ, από την άλλη, στο Υποθηκοφυλακείο της Δράμας δεν έχει καταθέσει απολύτως τίποτα για τα περιουσιακά του ακίνητα!

Ο Ανέστης Βλάχος έφυγε από τη ζωή στις 24 Αυγούστου, έπειτα από μάχη που έδινε στην Εντατική δημόσιου νοσοκομείου. Λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του ο εγγονός του ηθοποιού, Ανέστης ο νεότερος (γιος του Ηρακλή Βλάχου), πληροφορήθηκε πως ο παππούς του είχε αφήσει μέσω διαθήκης τα πάντα στη δεύτερη σύζυγό του και την κόρη του Ελλη.

Αυτό ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ του Ηρακλή Βλάχου και της οικογένειας που είχε αποκτήσει ο πατέρας του από τον δεύτερο γάμο. Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει στις αρχές Οκτωβρίου ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Παπαναστασίου, ο οποίος εκπροσωπεί το γιο του Ανέστη Βλάχου, Ηρακλή, «η αδελφή του Ηρακλή τον ενημέρωσε ότι ο πατέρας τους έχει αφήσει μια ιδιόγραφη διαθήκη και ότι την καθιστά μοναδική κληρονόμο. Ο εντολέας μου αμφισβητεί το περιεχόμενο αυτής της διαθήκης, δεν έχει λάβει μέχρι και σήμερα γνώση του περιεχομένου. Πιστεύει ότι ο πατέρας του δεν θα προέβαινε ποτέ σε τέτοια πράξη».

Θυμίζουμε πως ο Ανέστης Βλάχος παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε δύο παιδιά. Από τον πρώτο του γάμο με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη απέκτησε το γιο του Ηρακλή. Ακόμα και όταν χώρισε από τη σύζυγό του, έμειναν αγαπημένοι και φίλοι. Λίγα χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τη Μαρία Γαρίτση και απέκτησε μαζί της μια κόρη, την Ελλη. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της διαθήκης, όλα τα μέλη της οικογένειας έχουν έρθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά τη διαμάχη των δύο παιδιών.