Ανδρέας Μικρούτσικος για Victor Vernicos: «Έχουμε ένα άγουρο παιδαρέλι να κραυγάζει»

μικροθ-250x250.png

Αντίστροφα μετράμε για τη διεξαγωγή του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision για το 2023 και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Μάλιστα, η εκπομπή «Super Κατερίνα» πρόβαλε πλάνα από τη δεύτερη πρόβα του Victor Vernicos με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να σχολιάζει  την σκηνική παρουσία του 16χρονου αλλά και την απόφαση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό.

«Ήταν τόσο άγουρο, τόσο φωνακλάδικο άνευ λόγου. Το παιδί είναι 16 χρονών και το τραγούδι το έγραψε στα 14. Εάν δεν είσαι παιδί-θαύμα, εάν δεν είσαι η μετεμψύχωση του Μότσαρτ, δεν έχει κανένα νόημα. Εδώ εκπροσωπείς μία ολόκληρη χώρα» είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Όταν έχεις ένα άγουρο παιδί 16 ετών και ένα τραγούδι 14, κινδυνεύει η ψυχική υγεία αυτού του παιδιού. Εάν αποτύχουμε και δεν περάσουμε στον Τελικό, σημαίνει ότι αυτό το παιδί θα έχει την κατάρα της κοινής γνώμης, θα είναι εντός εισαγωγικών “εθνικά κατάπτυστος”, με έναν εύθραυστο χαρακτήρα εφήβου. Είναι λάθος. Το επίθετό του είναι λάθος, γιατί οι Vernicos σημαίνουν μία ισχυρή οικογένεια… άρα σε εμάς που είμαστε από τη φύση μας καχύποπτοι, σκεφτόμαστε ότι δεν πήγε αξιοκρατικά, ότι είναι ευνοιοκρατική διαδικασία» πρόσθεσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Όταν υπάρχει ευνοιοκρατία, υπάρχει αποτυχία. Είμαστε ένα σκαλοπατάκι από την αποτυχία. Εύχομαι να περάσει, για να μην υπάρξει κατακραυγή από τον κόσμο. Γιατί να γίνει αυτή η ανάληψη; Επίσης, η επιλογή του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενός έξοχου καλλιτέχνη, δε συνάδει με αυτό το παρουσιαστικό. Από τη μία θα έχουμε ένα άγουρο παιδαρέλι να κραυγάζει και να χορεύει και από πίσω θα είναι το ελληνικό στοιχείο σε μία μελωδία ξένη προς την Ελλάδα. Είναι αντιφατικό όλο αυτό» κατέληξε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.