Ανδρέας Μικρούτσικος για Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Είναι ένα πρόσωπο μηδενικής τηλεοπτικής αξίας»

Ανδρέας Μικρούτσικος για Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Είναι ένα πρόσωπο μηδενικής τηλεοπτικής αξίας»

Στην κάμερα της εκπομπής “Open Weekend”, μίλησε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο παρουσιαστής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και την συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, αλλά και την ατάκα της πως ντρέπεται για κάποια πρόσωπα που συνάντησε εκεί μετά την συμπεριφορά που είχε στο παρελθόν.

«Είναι πολύ διαφορετικό να σε βλέπω και να λέω ένας άνθρωπος, ένας συνάδελφος, μια κοπέλα, μία γυναίκα που κάνει αυτή τη δουλειά και άλλο να σε βλέπω σαν “φάτσα”. Στο ερωτικό μπορεί να είναι χαριτωμένο, αλλά επαγγελματικά είναι υποτιμητικό. Είχα τη χαρά, την τύχη την περίοδο που άνθισε αυτό το φαινόμενο να απέχω γιατί αν δεν απείχα θα ήμουν στο ίδιο κανάλι.

Αυτό που είχα δει και αυτό που ήξερα είναι ότι είναι ένα τηλεοπτικό πρόσωπο μηδενικής τηλεοπτικής αξίας. Αυτό το έβλεπα, το βλέπω και θα το υπογράφω ως γνωμοδοτών. Τα 2-3 χρόνια με την τελευταία μου ενασχόληση με την τηλεόραση, έμαθα από τεχνικούς, από συναδέλφους, από παλιούς παρουσιαστές ότι όλοι εκείνη την περίοδο έζησαν μια περίοδο τρομοκρατίας. Ο άνθρωπος που είχε το κανάλι της έδωσε μια τέτοια εξουσία – βάσει των προσωπικών του – που αυτή πήρε μία δαμόκλειο σπάθη και “έκοβε” όποιο τηλεοπτικό κεφάλι δεν τη βόλευε ή όποια δεν την καλημέρισε. Πήρε πολλά κεφάλια, διότι ο οποιοσδήποτε – και λίγο ταλέντο να είχε – φαινόταν ανταγωνιστικός μπροστά της.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό. Ποιος δίνει δικαίωμα στο κάθε τέτοιο πλάσμα – μην πω κάτι χειρότερο – στο κάθε τέρας εξουσίας να ρίχνει τον άλλο στην ανεργία, τη δυστυχία, την ανέχεια, την φτώχεια. Είναι εγκληματική συμπεριφορά να χάνει κάποιος τη δουλειά του, επειδή η ίδια στραβοκοιμήθηκε ή επειδή δεν γέλασαν με κάποιο αστείο της.

Είναι έγκλημα αυτό… Είναι ανεπίτρεπτο…. Διαφωνώ με όσους συναδέλφους προσπαθούν να το στρογγυλέψουν.

Ένα συγγνώμη δεν έχει καμία αξία. Απεναντίας, είναι επικίνδυνες αυτές οι συγγνώμες. Συγγνώμη σημαίνει αλλαγή στάσης ζωής. Αυτή τη συγγνώμη την έχω γραμμένη στα παλιά μου τα παπούτσια», είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.