Άλκηστις Ζιρώ: «Κουράστηκα να ακούω πως είναι πάντα με το μέρος των θυμάτων και μετά σιωπούν»

Άλκηστις Ζιρώ: «Κουράστηκα να ακούω πως είναι πάντα με το μέρος των θυμάτων και μετά σιωπούν»

Συνέντευξη στο περιοδικό Gala, παραχώρησε η Άλκηστις Ζιρώ που φέτος συμμετέχει στη δραματική σειρά «Μετά τη φωτιά» του ANT1.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για το metoo και για την παράσταση από την οποία αποχώρησε μετά τις αντιδράσεις για κακοποιητική συμπεριφορά σε συνάδελφό της ηθοποιό.

Φοβάσαι ότι το να διεκδικείς μπορεί να σου στοιχίσει στη δουλειά;

Το έχω σκεφτεί γιατί αυτόν τον τρόμο μας τον έχουν ταϊσει. Ότι αν μιλήσεις, μπορεί να μην ξαναβρείς δουλειά. Είναι υπαρκτή η τρομοκρατία του να μην σπάσει κανείς τα αυγά της τέχνης. Στην αρχή φοβόμουν. Μπορεί να συνέβαινε κάτι και να μη μιλούσα. Όμως πλέον το κίνημα του metoo έχει δώσει φωνή, έχει δημιουργήσει τη βάση να μιλά κανείς.

Άρα θεωρείς ότι έχει αντίκρισμα;

Πέρυσι αποχώρησα από μία παράσταση που θα ανέβαινε στην Επίδαυρο επειδή μία συνάδελφος αντιμετώπισε κακοποιητική συμπεριφορά. Φυσικά και μου στοίχισε, όμως ένιωσα καλά που έφυγα. Κι ας μην είχα άλλη δουλειά. Είπα στον εαυτό μου ότι αν ήθελα να είμαι συνεπής στις ιδέες μου, έπρεπε να αποχωρήσω. Και δεν μπορεί θα ερχόταν μία άλλη δουλειά. Και ήρθε μετά από τρεις ημέρες στα «Νούμερα» του Φοίβου Δεληβοριά.

Αρκετά γενναία ακούγεται η φυγή σου.

Πνίγηκα. Κουράστηκα να ακούω ανθρώπους να πιπιλάνε την καραμέλα πως είναι πάντα με το μέρος των θυμάτων και όταν έρχεται η ώρα να σιωπούν. Είναι αποκαρδιωτικό. Έτσι ένιωσα. Αλλά πραγματικά δεν αισθάνθηκα ηρωίδα.