Αίας Μανθόπουλος: Η καταδίκη και ο άγριος καβγάς στη δικαστική αίθουσα

Αίας Μανθόπουλος: Η καταδίκη και ο άγριος καβγάς στη δικαστική αίθουσα

«Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει» λέει ο σοφός λαός κάτι που επιβεβαιώνεται με την παρακολούθηση μιας δικαστικής διαμάχης. Οι αιχμηρές ατάκες πολλές που πονάνε ανεξάρτητα αν μεταξύ των συνδιαλεγόμενων υπήρξε κάποτε σεβασμός, ίσως και αγάπη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στον γνωστό ηθοποιό Αία Μανθόπουλο που σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες με την πρώην σύντροφο του,Δέσποινα Παπαθανασίου. Η έκβαση της υπόθεσης θέλει τον ίδιο να έχει καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκισης. Κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση όταν εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή τον Μάιο του 2009, χαρακτηρίζοντας την πρώην αγαπημένη του «εκβιάστρια».

Στο δικαστήριο προκλήθηκε άγριος λεκτικός καυγάς μεταξύ τους με τα κατηγορώ να μην έχουν σταματημό. Όπως ήταν αναμενόμενο ήρθαν ξανά στο προσκήνιο καταγγελίες  περί κακοποίησης του ενήλικου πλέον παιδιού τους καθώς και σχετικές με το τεστ πατρότητας. Ο ηθοποιός καθόταν στο εδώλιο περιγράφοντας την καταστροφή της καριέρας του έκτοτε.

«Όταν γνωριστήκαμε το 1997, εκείνη ήταν πρώην μοντέλο. Ζύγωνε τα 40, ήταν πολύ μεγαλύτερή μου», είπε ο Αίας Μανθόπουλος. «Δεν ήταν ο τελευταίος άντρας στη Γη για να είμαι μαζί του. Κι εγώ δημοφιλής ήμουν», σημείωσε η Δέσποινα Παπαθανασίου, που εξετάστηκε πρώτη στο δικαστήριο. Η πρώην σύντροφος του πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Είπε ότι είχαμε μια σχέση. Τη χαρακτήρισε “όχι ακριβώς εφήμερη”. Μεταξύ άλλων, είπε ότι “έπρεπε να ελέγξω αν το παιδί ήταν δικό μου”. Αυτό με προσβάλλει. Να λες τέτοιο πράγμα για μια γυναίκα; Έκανε αντιπερισπασμό, για να φύγει η προσοχή από άλλο σοβαρό θέμα για το παιδί. Υπάρχει δόλος φοβερός. Το κακό ήταν ότι δημιουργήθηκε η απαγόρευση να δει το παιδί του. Προσπάθησε να θολώσει τα νερά, να πει ότι είναι αθώος. Παντού ψέματα φρικτά για εμένα».

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του ηθοποιού κατέθεσαν ο ανιψιός και η παιδική του φίλη ωστόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο ενώ ο Αίας Μανθόπουλος έκλεισε την απολογία του δηλώνοντας: «Διαλύθηκα παντελώς. Ψυχολογικά, οικονομικά. Η δουλειά στο ναδίρ. Μια δουλειά έκανα στη Λάρισα από το 2003 έως σήμερα. Τελείωσαν όλα για μένα. Έχω να δω το παιδί μου από τότε. Δεν ήθελα ποτέ να τη θίξω. Γι’ αυτό αναγνώρισα αμέσως το παιδί μου. Ήθελα να δίνω χρήματα και να το βλέπω. Σχεδόν 13 χρόνια δεν είχε πατέρα». Όπως εξομολογήθηκε, «θέλω να πάω κάτω από το σπίτι να του πω “άκου και τον πατέρα σου, έλα να δεις την 93χρονη γιαγιά σου που σε λατρεύει, που θα σου γράψει το σπίτι”. Δίνω χρήματα για να μπορεί το παιδί να έχει ό,τι θέλει. Δανείζομαι. Άλλα δύο παιδιά μεγαλώνω, δεν είμαστε δράκοι».

Πηγη: peoplegreece.com