Τάμτα: «Ήταν ένα φρικτό διάστημα που με έκανε να σκεφτώ πολλά πράγματα…»

Τάμτα: «Ήταν ένα φρικτό διάστημα που με έκανε να σκεφτώ πολλά πράγματα…»

Συνέντευξη στο περιοδικό Celebrity, παραχώρησε η Τάμτα και μεταξύ άλλων μίλησε για το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπώρησε, για την κόρη της, τον σύντροφό της Πάρη Κασιδόκωστα, αποκαλύπτοντας το λόγο που έχει επισκεφτεί ψυχολόγο πριν μερικά χρόνια.

Ταλαιπωρήθηκες καιρό με τη μέση σου;

Ενάμιση μήνα – ήταν ένα φρικτό διάστημα που με έκανε να σκεφτώ πολλά πράγματα. Έχω τρεις κήλες και η μία απ’ αυτές πιέζει το νεύρο του δεξιού ποδιού. Ευτυχώς, τώρα το ξεπέρασα και είμαι καλά, αλλά προσέχω όσο μπορώ. Και το Pilates με βοηθάει πάρα πολύ.

Μια εύλογη ερώτηση για σένα είναι γιατί παραμένεις στη Minos-EMI και δεν βρίσκεσαι στην Panik, μια δισκογραφική που ανήκει στον σύντροφό σου.

Γιατί να το κάνω αυτό; Είμαι πολύ σταθερή στη ζωή μου γενικότερα, και αυτό ισχύει και για τη δισκογραφική μου. Από την αρχή της καριέρας μου είμαι στη Μinos-ΕΜΙ και την εταιρεία management Erodios και έχω τους ίδιους συνεργάτες από τότε που ξεκίνησα. Το ξέρω ότι αυτό δεν είναι πάντα καλό, αφού και οι αλλαγές είναι απαραίτητες στη ζωή μας, ωστόσο δεν βρίσκω το λόγο να αλλάξω κάτι με το οποίο αισθάνομαι όμορφα. Ξέρω ότι στη Minos με αγαπούν όπως τους αγαπώ κι εγώ, με προσέχουν και τους έχω εμπιστοσύνη, οπότε δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία αλλαγής. Από την άλλη, με αυτό τον τρόπο διαχωρίζω τα επαγγελματικά από τα προσωπικά μου, κάτι που για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ωστόσο συμβουλεύεσαι τον σύντροφό σου για τα επαγγελματικά σου;

Γενικά έχω ανθρώπους γύρω μου που εκτιμώ και θα συμβουλευτώ, αλλά είμαι αρκετά αποφασιστική και μόνη μου. Θα ακούσω πολλές γνώμες, αλλά συνήθως θα καταλήξω σε αυτό που εγώ θεωρώ σωστό. Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι σε αυτό που κάνουμε και όχι μόνο οι άλλοι, γιατί έτσι μπορούμε να το υποστηρίξουμε. Εννοείται πάντως ότι παίρνω και τη γνώμη του, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζει καλά πράγματα που αφορούν τη δουλειά μου. Πάντα, όμως, όποια γνώμη και αν ακούσω, θα αποφασίσω βάσει της δικής μου κρίσης και στο τέλος θα κάνω αυτό που πιστεύω εγώ.

Πώς θα ήθελες να δεις την κόρη σου;

Ευτυχισμένη, μόνο αυτό με ενδιαφέρει. Δεν τη φοβάμαι καθόλου, είναι εκπληκτικό κορίτσι και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτήν. Της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί είναι έξυπνη, διαθέτει σωστή κρίση και πιστεύω ότι και η ίδια θα φροντίσει για την ευτυχία της.

Αν σου έλεγε ότι θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδί τώρα, πώς θα το αντιμετώπιζες;

Αν την έβλεπα ευτυχισμένη δεν θα είχα πρόβλημα. Άλλωστε είναι πλέον 25 χρονών, οπότε νομίζω ότι από εδώ και πέρα όλα είναι πιθανά. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα της σε ό,τι αποφασίσει. Δεν έχει σημασία αν μου αρέσει ή όχι. Αν εκείνη νιώθει ότι θα γίνει ευτυχισμένη με αυτό, θα τη στηρίξω. Πάντως για να είμαι 100% ειλικρινής, θα με άγχωνε και λίγο, όπως και κάθε μαμά άλλωστε.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού;

Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, δεν είναι από τις πρώτες μου σκέψεις! Δεν αποκλείω τίποτα… Ταυτόχρονα είμαι πολύ ευτυχισμένη με την κόρη μου. Γενικά η ζωή έχει δείξει ότι αυτά τα πράγματα δεν προγραμματίζονται.

Έχεις επισκεφτεί ποτέ ψυχολόγο για οποιονδήποτε λόγο;

Ναι, έχω δει ψυχολόγο, όχι για δικά μου θέματα, παρόλο που γινόταν δουλειά και σε μένα. Είχαμε πάει με την Άννυ όταν ήταν έφηβη για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όλα αυτά τα προβλήματα και τις συναισθηματικές καταστάσεις που βασανίζουν τα παιδιά σε αυτή την ηλικία. Και ήταν μια πολύ σωστή κίνηση τότε, γιατί μας βοήθησε. Εννοείται ότι θα το έκανα και εγώ.

Για ποιον λόγο θα το έκανες;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Πολλά πράγματα θεωρώ ότι τα έχω αναλύσει μόνη μου αρκετά και έχω συμφιλιωθεί μαζί τους. Γιατί η αλήθεια είναι ότι έχω περάσει μια ζωή ιδιαίτερη, με πολύ έντονες και μεγάλες αλλαγές, κυρίως σε μικρή ηλικία, πράγμα που «γράφει» διαφορετικά στην ψυχή κάποιου και το ανακαλύπτει συνήθως μετά από χρόνια. Εγώ από τη μία σκέφτομαι ότι αυτές οι εμπειρίες δεν μου έχουν αφήσει κατάλοιπα. Όσοι όμως κάνουν ψυχανάλυση μου λένε ότι σε βοηθάει να ανακαλύψεις και να ερμηνεύσεις τα βαθύτερα αίτια της συμπεριφοράς σου σε διάφορες καταστάσεις. Θα πήγαινα λοιπόν γιατί μου αρέσει να το ψάχνω με τον εαυτό μου.

Είσαι από τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια ή προτιμάς να το παλεύεις μόνη σου;

Όχι, δεν ζητάω βοήθεια. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ίσως να φταίνε τα βιώματά μου και όλες αυτές οι αλλαγές στην προσωπική μου ζωή όταν ήμουν έφηβη που ουσιαστικά με έκαναν να ενηλικιωθώ νωρίς και με ανάγκασαν να σταθώ στα πόδια μόνη μου. Είναι λάθος όμως, Αν υπάρχουν άνθρωποι που μας αγαπούν, είναι δίπλα μας και μας προσφέρουν τη βοήθειά τους, είναι καλό να μοιραζόμαστε το βάρος. Εγώ μάλλον είμαι υπερβολικά περήφανη και έχω δυσκολευτεί αρκετές φορές. Τώρα προσπαθώ να είμαι πιο χαλαρή και, όταν χρειάζομαι κάτι, το λέω.

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία έχεις μετανιώσει στη ζωή σου;

Αυτή η λέξη δεν μου αρέσει καθόλου. Οι δυσκολίες μας κάνουν αυτό που είμαστε. Ναι, ωραία θα ήταν να μη μου είχαν συμβεί κάποια δυσάρεστα ή δύσκολα πράγματα, αλλά αυτά με καθόρισαν και με έκαναν τη γυναίκα που είμαι σήμερα. Ό,τι έχω αντιμετωπίσει στη ζωή μου με δίδαξε και από κάτι και χωρίς αυτά θα ήμουν ένας άλλος άνθρωπος. Δεν θα ήθελα να το αλλάξω και δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω κάνει λάθη – απλά τα έχω αποδεχτεί.