Μαρίνα Ψάλτη: «Ντρεπόμουν πάρα πολύ μικρή, δεν έχω πει ούτε…»

Μαρίνα Ψάλτη: «Ντρεπόμουν πάρα πολύ μικρή, δεν έχω πει ούτε...»

Η Μαρίνα Ψάλτη η οποία θα υποδυθεί τη Βάσω Τσουκαλά, τη μητέρα της Ιωάννας (Δανάη Σκιάδη), στην σειρά «Γυναίκα Χωρίς όνομα», μίλησε στον Τηλεθεατή.

Η ηρωίδα σας;

«Είναι μια γυναίκα ταλαιπωρημένη, αναγκάστηκε να παρατήσει το σπίτι της και το παιδί της γιατί ο αλκοολικός άντρας της την κακοποιούσε. Όταν επέστρεψε να πάρει το παιδί, είχαν μετακινηθεί και δεν μπόρεσε να τους βρει. Έτσι τη βρίσκει κάποια στιγμή στη στέγη για άστεγους. Βεβαίως, η κόρη της τη διώχνει, αλλά κάποια στιγμή συναντιούνται με την αφορμή της εγκυμοσύνης της Ιωάννας. Γίνεται μια επανασύνδεση μεταξύ τους και επιπλέον στο ξενοδοχείο -όπου δουλεύει ως καμαριέρα- συναντάει και την Κάτια, που κρύβεται εκεί, και αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση συμπάθειας και αλληλοκατανόησης».

Πώς βρεθήκατε στη σειρά;

«Αυτή η πρόταση ήρθε από το πουθενά και δέχτηκα αμέσως, γιατί παίζουν φίλοι, σκηνοθετούν φίλοι και είναι και πολύ καλή η σειρά. Αυτόματα αισθάνθηκα οικεία».

Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να ερμηνεύει μια κακοποιημένη μητέρα;

«Πάντα βαδίζω με μπούσουλα την προσωπική μου αλήθεια. Μπαίνω στην κατάσταση του πράγματος, όπως γίνεται και με το θέατρο. Για μένα είναι το ίδιο πράγμα, δεν τα διαχωρίζω. Με τον τρόπο που το υπερασπίζομαι στο θέατρο, το υπερασπίζομαι και στην τηλεόραση. Δεν κάνω καμία έκπτωση. Από την άλλη, εγώ τέτοιους τύπους ρόλων έχω, λίγο ζόρικους. Αφού κάνω και πλάκα μερικές φορές, ότι εμένα στο θέατρο και στην τηλεόραση δεν έχει γελάσει το χείλι μου! Για να είμαι όμως ειλικρινής, αυτοί οι ρόλοι μου αρέσουν. Είμαι λίγο “τραβάτε με κι ας κλαίω”. Όσο πιο σύνθετοι και δύσκολοι, έχουν και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και δεν υπολογίζω το κόστος».

Δεν είστε, όμως, σκοτεινός άνθρωπος.

«Όχι, είναι μόνο οι ρόλοι μου. Εγώ καμία σχέση, κάνω πλάκα και αυτοσαρκάζομαι ως άνθρωπος. Αλλά, ξέρετε, εγώ ντρεπόμουν πάρα πολύ μικρή, δεν έχω πει ούτε μισό ποίημα στο σχολείο. Δεν ήμουν από τα παιδιά που ήταν μέσα σε όλα και ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί. Καμία σχέση, τρομερή εσωστρέφεια. Μόνο ζωγράφιζα. Ως ηθοποιός έχω το τέλειο άλλοθι. Δεν έχω ντραπεί ποτέ και πάντα βουτάω στα βαθιά γιατί λέω “δεν κάνω τον εαυτό μου, κάνω μια άλλη”».