Κατερίνα Νάκα: Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς μουσική | Αποκλειστική συνέντευξη

Κατερίνα Νάκα: Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς μουσική | Αποκλειστική συνέντευξη

Συνέντευξη: Πόπη Γιαννικάκη

Η Κατερίνα Νάκα είναι μια όμορφη, επιτυχημένη και ανερχόμενη τραγουδίστρια και σε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και τις εμφανίσεις που κάνει σε όλη την Ελλάδα, το εξωτερικό και την Κύπρο, μας μίλησε αποκλειστικά στο Gpop.gr για ολα και το φαινόμενο Survivor, ενώ δεν θα μπορούσε να μην μας μιλήσει για την πορεία της στη μουσική καθώς μας παρουσιάζει και πολλές πτυχές της ζωής της.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς  με το τραγούδι;

Η αγάπη μου το τραγούδι ξεκίνησε από πάρα πολύ μικρή ηλικία, σε ηλικία 5 ετών ήταν η πρώτη φορά που μπήκα στο studio και ηχογράφησα το πρώτο μου τραγούδι χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς μου συμβαίνει αλλά κάτι με οδηγούσε προς τα εκεί. Με την πάροδο των χρόνων ήξερα πολύ καλά τι ήθελα να κάνω, μέχρι που έφτασα στην ηλικία που τελείωσα το σχολείο και πέρασα στο Πανεπιστήμιο και είπα θα ξεκινήσω επαγγελματικά πλέων στο χώρο του τραγουδιού.

Γνωρίζουμε ότι έχεις περάσει στην Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παρόλα αυτά δεν τελείωσες την σχολή. Σκέπτεσαι κάποια στιγμή στο μέλλον να επιστρέψεις, να την τελειώσεις  και ίσως να εξασκήσεις το επάγγελμα;

Η αλήθεια είναι ότι επειδη ο μπαμπάς μου λόγο της ιδιότητας του που είναι δικαστικός, θέλησα κι εγώ να ασχοληθώ με το χώρο αυτό, ο ίδιος γνώριζε όπως γνώριζα κι εγώ ότι η πραγματική μου αγάπη είναι η μουσική. Θα μπορούσα να το κάνω και αυτό αλλά σίγουρα αν μου έλεγες να επιλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δυο θα διάλεγα την μουσική, όπως και έκανα. Η αλήθεια είναι πως θα το ήθελα γιατί θεωρώ ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον επάγγελμα απλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπαρχει ο απαραίτητος χρόνος για να μπορέσω να πω ότι θα αφοσιωθώ σε αυτό. Θεωρώ ότι όταν κάνεις δυο πράγματα ταυτόχρονα δεν κάνεις τίποτα από τα δυο σωστά, οπότε προτιμώ να είμαι αφοσιωμένη στη μουσική.

Οι γονείς σου στο κομμάτι της μουσικής είχαν κάποια αντίρρηση ή σε βοήθησαν;

Η αλήθεια είναι πως αν δεν γνωρίζεις το χώρο της μουσικής έχεις μια προκατάληψη, αλλά με την πάροδο των χρόνων τους έπεισα πως το κάνω με πολύ αγάπη, με πάρα πολύ ωραίο τρόπο και πλέων είναι πολύ περήφανοι για εμένα και με στηρίζουν σε όλα μου τα βήματα.

Είσαι μια ωραία γυναίκα. Αυτό θεωρείς ότι σε  βοηθάει λίγο περισσότερο στο επάγγελμά που έχεις διαλέξει να κάνεις;

Ευχαριστώ για αυτό που είπες. Η αλήθεια είναι ότι η εξωτερική εμφάνιση βοηθάει αλλά καμία φορά μπορεί να είναι και εμπόδιο γιατί κάποιος μένει στην εικόνα και δεν μπαίνει στην διαδικασία να ανακαλύψει αν πραγματικά είσαι καλός καλλιτέχνης. Οπότε υπαρχει μια προκατάληψη αλλά σίγουρα έχει βοηθήσει, άρα θα σου έλεγα και ναι και όχι.

Ποια ήταν η πρώτη σου συνεργασία και η πρώτη φάρα που τραγούδησες στη σκηνή;

Η πρώτη συνεργασία που έκανα η οποία θα έλεγα ότι μου έδωσε τα φτερά για το μελλον και με έφτασε στο σημείο που είμαι σήμερα, ήταν η συνεργασία μου με τον Γιάννη Πλούταρχο όπου με επέλεξε ο ίδιος για να βρίσκομαι στο πλευρό του. Δεν σου κρύβω ότι όταν μου ανακοινώθηκε ότι θα συμμετάσχω στο σχήμα, δεν το πίστευα. Δεν το είχα πει σε κανέναν μέχρι την ώρα που πραγματικά ξεκίνησα και ήμουν στο σχήμα

Πριν γίνεις τραγουδίστρια και ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό είχες κάνει κάποια άλλη δουλειά ώστε να βγάζεις τα δικά σου χρήματα;

Δεν είχα προλάβει (γελάει). Με το που τελείωσα το σχολείο κατευθείαν μπήκα επαγγελματικά στο χώρο του τραγουδιού γιατί ήμουν πολύ συνειδητοποιημένη στο τι ήθελα να κάνω.

Υπάρχει κάποιο επάγγελμα ή κάτι το οποίο θα μπορούσες να κάνεις αν κάποια στιγμή σταματήσει η καριέρα σου στο τραγούδι;

Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς μουσική αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είναι για μ’ενα κινητήριος δύναμη. Άλλωστε βρίσκομαι ακόμα στην αρχή!!! Οι στόχοι μου οι προσδοκίες και τα όνειρα μου είναι μεγάλα. Ελπίζω να τα καταφέρω και να τα κάνω πραγματικότητα !!!

Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι με το όπιο ξεκίνησες στη δισκογραφία;

Το πρώτο κομμάτι που κυκλοφορήσαμε ήτανε το τραγούδι με τίτλο «Για μια στιγμή» το οποίο ήταν μια παραγωγή που την αγάπησα πάρα πολύ γιατί ουσιαστικά ήταν και η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά και εν συνεχεία κυκλοφόρησαν και κάποια άλλα κομμάτια μέχρι που ήρθε η ώρα να πούμε το «Νύχτες στη Μύκονο» ένα remix του Παντζή – Σουλιώτη το οποίο θα έλεγα με έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό, αγαπήθηκε πάρα πολύ από τον κόσμο, χορευτικέ πάρα πολύ, το τραγουδάνε, περνάνε όμορφα, το διασκεδάζουν και χαίρομαι πάρα πολύ γι αυτό πραγματικά.

Ποια η σχέση σου με τα Μέσα Ενημέρωσης και τα social media και πόσο σημαντικό ρόλο  πιστεύεις έχουν αυτά για έναν καλλιτέχνη;

Καλός ή κακός παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις μέρες μας. Αρχικά σε μαθαίνει ο κόσμος, μαθαίνει τα νέα σου, την καθημερινότητα σου, τις εμφανίσεις σου, οπότε πρέπει να δώσουμε αρκετή έμφαση στα social media γενικότερα.

Είσαι αυστηρός κριτής με τον εαυτό σου και γιατί;

Πάρα πολύ αυστηρή, υπερβολικά αυστηρή, σημειώνω συνήθως τα λάθη μου, ίσως γι αυτό είμαι και αρκετά αυστηρή και με τους γύρο μου, αρκετά, το τονίζω αυτό γιατί είμαι πάρα πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και δεν χαρίζομαι.

Πες μας λίγα πράγματα  για εσένα  που ίσως ο κόσμος να μην γνωρίζει

Όταν με γνωρίζει κάποιος του λέω πρώτον θεωρώ ότι είμαι πολύ δύσκολος άνθρωπος δεν είμαι εύκολος, πρέπει κάποιος να βρει το κουμπί μου αλλά αν καταφέρει και το βρει μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι είμαι ιδιαίτερος άνθρωπος και μου αρέσει αυτό, θέλω να με ανακαλύπτει ο άλλος όπως μου αρέσει να κάνω κι εγώ το ίδιο με τους άλλους.

Τώρα κάνεις και κάποιες εμφανίσεις και στο εξωτερικό. Πως είναι αυτό για εσένα και πως αντιδρούν οι ομογενείς;

Καταρχάς θέλω να πω ότι φέτος το Νάκα tour 2017 είναι ουσιαστικά η πρώτη χρονιά που κάνω προσωπικές δίκες μου εμφανίσεις στην Ελλάδα, το Εξωτερικό και την Κύπρο και χαίρομαι πάρα πολύ γι αυτό γιατί ο κόσμος συμμετάσχει σε όλο αυτό το party, γιατί θεωρώ ότι είναι ένα party και όπως τώρα και στην Γερμανία ήταν μια υπέροχη εμπειρία και με τους ομογενής και τους ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που μου έδειξαν ήταν πραγματικά συγκινητική.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος και γιατί;

Η αίσθηση της απώλειας. Να χάσω άνθρωπος που αγαπώ, αυτός νομίζω είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου. Οτιδήποτε άλλο μπορώ να το αντιμετωπίσω.

Ποια είναι η γνώμη σου για τα talent shows; Εσύ θα συμμετείχες είτε ως παίκτης είτε ως κριτής;

Σήμερα με την εμπειρία που έχω θα σου έλεγα όχι, δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω, όμως θεωρώ ότι δεν υπαρχει διάρκεια στο χρόνο και υπαρχει μια «εκμετάλλευση» του καλλιτέχνη για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη πάντα, και εν συνεχεία όλο αυτό χάνετε και θεωρώ ότι αυτή η πτώση πονάει πάρα πολύ στα παιδεία. Γενικά δεν βλέπω διάρκεια στους καλλιτέχνες των talent show και αυτό με στεναχωρεί γιατί υπάρχουν πολύ αξιόλογες φωνές που έχουν περάσει από αυτά και δεν έχω δει κάποιον να ξεχωρίζουν και να έχουν διάρκεια.

Από τα παιδιά που εσύ έχεις δει αν μπορούσες να συνεργαστείς με κάποιο ποιο θα ήταν αυτό;

Για να συνεργαστώ αρχικά με κάποιον θα έπρεπε να ταιριάζουν οι χημείες μας οπότε πολλά από αυτά τα παιδιά δεν τα έχω γνωρίσει προσωπικά αλλά δεν θα μπορούσα να αδικήσω κάποιους αλλά σίγουρα κάποιοι που θα ταίριαζαν στα δικά μου μουσικά ακούσματα, στις δίκες μου μουσικές επιρροες και θα υπήρχε χημεία, οπότε δεν μπορώ να σου πω κάποιον συγκεκριμενα.

Τώρα ποια βλέπουμε τους τραγουδιστές να επεκτείνονται και στο χώρο του θεάτρου και του μιούζικαλ. Εσύ θα συμμετείχες σε κάτι τέτοιο;

Αγαπώ πολύ το μιούζικαλ και θα ήθελα πάρα πολύ. Θα ήθελα γιατί συνδυάζει τραγούδι με ηθοποιία και με κάποιους ρόλους και μου αρέσει γενικότερα να μπαίνω σε ρόλους στη ζωή μου.

Παρακολουθείς το Survivor;  Πως σου φαίνεται σαν παιχνίδι , εσύ θα μπορούσες να συμμετάσχεις σε αυτό;

Καταρχήν κάποια στιγμή είχε υποθεί ότι θα συμμετέχω κι εγώ στο Survivor το οποίο δεν υφίσταται. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να συμμετάσχω πριν καν ξεκινήσει. Μου αρέσει πολύ που δοκιμάζεις της αντοχές σου, μπαίνεις σε μια διαδικασία να γίνεις καλύτερος ίσως σαν άνθρωπος, δεις κάποιες δυσκολίες και να μπορείς να ανταπεξέλθεις. Επειδή θεωρώ ότι είμαι πολύ δυνατή σαν άνθρωπος δεν σου κρύβω, ότι θα ήθελα να μπω στην διαδικασία αυτή όσο δύσκολο, επίπονο και ψυχοφθόρο είναι.

Αν δηλαδή σου κάνουν πρόταση από το Survivor 2, του χρόνου, θα πας;

Αυτή τη στιγμή θα σου έλεγα ναι, ότι θα ήθελα να συμμετάσχω αλλά πάντα όλα είναι υπό συζήτηση αλλά ναι έχω την διάθεση να το κάνω.

Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι βλέπαμε 12 παίκτες από την μια ομάδα και 12 από την άλλη. Εσύ ησουν με του Μαχητές ή τους Διάσημους;

Με τους αγωνιστές. Να σου πω την αλήθεια στην αρχή ήμουν με τους Διάσημους όμως εν συνεχεία ήταν κάποιες φορές που ήμουν με αυτους που αγωνίζονται και παίζουν δίκαια. Μου αρέσει στη ζωή όποιος παίζει να παίζει και να κερδίζει δίκαια, δεν μου αρέσουν οι μπαγαποντιές, δεν μου αρέσει όταν κάποιος κάνει κάτι με κακό σκοπό, και επειδη εγώ δεν λειτουργώ έτσι στη ζωή μου και είμαι πολύ αντίθετη σε όλη αυτή τη νοοτροπία, οπότε όταν έβλεπα κάτι τέτοιο εκεί μέσα γύρναγα στην αντίθετη πλευρά, υποστήριζα τους άλλους.

Ποιο είναι το ποιο περίεργο-αστείο πράγμα που σου έχει συμβεί όταν ήσουν πάνω στη σκηνή και τραγουδούσες;

Πολλά ευτράπελα … Έχω μάθει όμως να διαχειρίζομαι τις καταστάσεις πάντα με χιούμορ. Πίστεψε με είναι η καλύτερη λύση… Για άτυχα και όχι μόνο συμβάντα!!!

Ποιο θεωρείς μεγαλύτερο ελάττωμα και προτέρημα σου;

Η υπομονή μου και η ανεκτικότητα μου, ελάττωμα και προτέρημα μαζί!!!

Θα ήθελες να πας στην Eurovision, σου έχει γίνει πρόταση τα χρόνια που τραγουδάς και αν πήγαινες σε ποια γλώσσα θα το έκανες;

Θα ήθελα να πάω και στην Eurovision. Γενικά μου αρέσει να δοκιμάζομαι σε καινούργια πράγματα με τα οποία πάντα να υπαρχει αξιοπρέπεια άλλα και σωστές οι προϋποθέσεις, δηλαδή θα πας να συμμετάσχεις κάπου που είναι όλα σωστά οργανωμένα και δεν θα εκτεθείς. Προτιμώ να συμμετάσχω μόνο αν υπάρχουν προϋποθέσεις, αν δω ότι κάτι δεν είναι σωστό ή ότι βγαίνει στο περίπου και δεν είναι τα πράγματα όπως θα τα ήθελα εγώ, δεν θα συμμετείχα, μονάχα αν υπήρχαν οι σωστές προϋποθέσεις, με τους σωστούς συνεργάτες και να υπήρχε να σωστό team, γιατί πρέπει να υπαρχει και μια ομάδα πίσω σου να σε στηρίζει, αλλά μου αρέσει η εμπειρία της Eurovision, ότι γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους και θα το ήθελα πολύ να δοκιμαστώ και σε αυτό.

Όταν κάποιος σε κρίνει είτε αρνητικά είτε θετικά, αυτό σε ενοχλεί;

Κοίταξε δεν μπορούμε να ειμαστε αρεστή σε όλο το κόσμο, θα ειμαστε αγαπητοί σε κάποιο κόσμο και στους υπόλοιπους δεν θα ειμαστε. Πλέων έχω περάσει την διαδικασία και το έχω επεξεργαστεί μέσα μου, ότι κάποιος που δεν σε γνωρίζει και εκφέρει άποψη για εσένα, δεν με αφορά καν. Με ενδιαφέρει άνθρωποι που με γνωρίζουν προσωπικά και διαμορφώνουν άποψη για την Κατερίνα Νάκα αλλά είμαι ανοιχτεί σε όλες τις κριτικές, είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους και μου αρέσει αυτό γιατί δεν θα μου άρεσε να ακούω μόνο καλά λόγια.

Τα τραγούδια που θα επιλέξεις να βγάλεις-κυκλοφορήσεις από εδώ κι πέρα ποια είναι τα κριτήρια που θα πρέπει να έχουν και  πως κάνεις την επιλογή κάποιου τραγουδιού;

Να μου λένε κάτι εμένα, να μου αρέσουν εμένα σαν τραγούδια δηλαδή να τα άκουγα κι εγώ σαν ακροατής, να είναι σωστοί οι συνεργάτες. Δεν με ενδιαφέρει να βγάλω κάτι απλά για να γίνει hit, το οποίο κανείς δεν μπορεί να στο εγγυηθεί αυτό. Αυτό που θα ήθελα είναι να βγάλω τραγούδια που να αρέσουν πρώτα από όλα σε εμένα και εν συνεχεία να τα αγαπήσει ο κόσμος, νομίζω αυτό είναι το αλάνθαστο κριτήριο, μονάχα ο κόσμος, όπως και το απέδειξε και με το τραγούδι που βγάλαμε και το αγάπησε αλλά αυτό που με έκανε να είμαι πολύ ποιο επιλεκτικοί στις συνεργασίες μου και τις επιλογές τραγουδιών.

Εμπιστεύεσαι αυτούς που σου γράφουν τραγούδια και σε μουσική και σε στοίχους και λες αυτό θα γίνει επιτυχία και  θέλω να το πω ή άφησες κάποιο τραγούδι που να σου πρότειναν και να μην το είπες και να έγινε μεγάλη επιτυχία.

Έχει τύχει να πω ένα πολύ γνωστό κομμάτι το οποίο δεν επέλεξα και το είπε ένας πολύ μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής (άντρας). Θεωρώ ότι δεν είναι από μόνο του το τραγούδι, ίσως άμα το έλεγε μια γυναικεία φωνή να μην γινόταν η επιτυχία που έγινε, οπότε θεωρώ ότι ο κάθε καλλιτέχνης βάζει την προσωπική του σφραγίδα και το δικό του ύφος και όλοι έχουμε από ένα άστρο. Οπότε κάτι που θα πω εγώ μπορεί να γίνει τεράστια επιτυχία και να το πει και κάποιος άλλος και να μην γίνει πάλι επιτυχία. Εγώ λειτουργώ πάρα πολύ με το ένστικτο και δεν έχω μετανιώσει για ότι έχω κάνει ή δεν έχω κάνει στη ζωή μου.

Εσύ ως Κατερίνα μπαίνεις στην διαδικασία να γράψεις τραγούδια ή στίχους;

Έχω γράψει αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα και θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να κυκλοφορήσουν, όπως και θα το κάνω, είναι στα άμεσα σχέδια μου να κυκλοφορήσω ένα δικό μου κομμάτι.

Πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύεις ότι παίζουν τα ραδιόφωνα, όσον αφορά την προώθηση των τραγουδιών και πόσο εύκολο είναι να παίζει ένα τραγούδι  σε αυτά;

Τεράστιο ρόλο. Έχουμε δει όμως ότι έχουν γίνει τεράστιες επιτυχίες και μέσα από τα clubs και το διαδίκτυο πριν καν παίξουν στα ραδιόφωνα και μετά αναγκαστικά τα ζουν και στα ραδιόφωνα όταν ο κόσμος τα ζητάει. Σίγουρα ο ρόλος των ραδιόφωνο είναι πολύ σημαντικός

Πως ένιωσες την πρώτη φάρα που άκουσες κάποιο τραγούδι σου στο ραδιόφωνο και ποιο ήταν αυτό ;

Το πρώτο τραγούδι μου που άκουσα στο ραδιόφωνο ήταν το «Για μια στιγμή» και δεν σου κρύβω ότι χάρηκα πάρα πολύ αλλά αυτό σε κάνει να είσαι ποιο πολύ υπεύθυνος σαν άτομο. Εγώ γενικότερα στην ζωή μου δεν ευησυχάζομαι και είμαι πολύ ανήσυχο πνεύμα οπότε μετά σκεφτόμουν το επόμενο μου βήμα, να πάει καλά αυτό και ποιο θα είναι αυτό που θα βγάλω μετά. Δεν μένω στάσιμη, μου αρέσει να προχωράω αλλά σίγουρα έχω χαρεί πάρα πολύ.

Ποια η γνώμη σου για τους καλλιτέχνες που δεν δέχονται τον κόσμο στα καμαρίνια του για να μιλήσουν μαζί τους είτε να φωτογραφηθούν και γενικά δεν θέλουν να έχουν επαφή με τον κόσμο;

Είμαι άκρως αντίθετη με αυτή την συμπεριφορά . Το κοινό ο κόσμος είναι αυτός που σε καταξιώνει και αποκτάς αναγνωρισημότητα και επιτυχία. Είναι δυνατόν να κλείνεις την πόρτα σε αυτός τους ανθρώπους. Απαράδεκτο. Η έπαρση οι αυλικοί καθώς και η εγωκεντρική συμπεριφορά έχουν καταστρέψει καριέρες. Όταν ζητάς πρέπει να ξέρεις και να προσφέρεις!

Έχεις κάνει λάθος επιλογές μέχρι τώρα στη ζωή σου τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά;

Άπειρες (γελάει) Και θα συνεχίσω να κάνω. Δεν θ’αλλαζα καμία από τις επιλογές μου. Σ’οποιον αρέσει τελικά αυτό που είμαι.

Τι σημαίνει για εσένα η οικογένεια; Θα ήθελες να δημιουργήσεις την δικιά σου;

Για εμένα οικογένεια σημαίνει τα πάντα. Καταρχάς είμαι τυχερή που βρίσκομαι σε μια οικογένεια που με έχουν στηρίξει, έχω πάρει πάρα πολύ αγάπη και μην κρυβόμαστε, σε όλα τα δύσκολα αυτοί που πραγματικά μας στηρίζουν είναι η οικογένεια μας. Θαυμάζω πάρα πολύ όλους τους ανθρώπους της οικογένειας μου γιατί με έχουν κάνει αυτό που είμαι, είμαι πολύ περήφανη γι αυτό και θα ήθελα κι εγώ κάποια στιγμή να δημιουργήσω τη δικιά μου με τις ίδιες βάσεις όπως μεγάλωσα εγώ, σωστά.

Για τα προσωπικά σου μιλάς; Πως νιώθεις όταν σε ρωτάνε  για αυτά;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μοιραστεί προσωπικές μου στιγμές μέσα από τα social media. Καταρχάς θεωρώ ότι δεν υπαρχει ποιο ωραίο πράγμα από τον έρωτα φτάνει όμως να μην το εκμεταλλεύεστε αυτό. Εγώ έχω κρατήσει για κάποιο λόγο την προσωπική μου ζωή λίγο κρυφή, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και ήταν καθαρά από επιλογή μου αλλά θεωρώ ότι δεν υπαρχει ποιο όμορφο συναίσθημα απ’ τον έρωτα και την αγάπη, σε κάνει δημιουργικό, να θες να γίνεσαι καλύτερος, σε πολλά πράγματα μαζί, κάποια πράγματα όμως δεν εκφράζοντα με λέξεις, είναι συναισθήματα.

Στις συνεργασίες που έχεις κάνει μέχρι και σήμερα, σου έχει μείνει κάποια χαρακτηριστικά που θα ήθελες να επαναλάβεις ή όχι και κάποιος καλλιτέχνης με τον οποίο δεν έχεις συνεργαστεί και θα ήθελες; 

Ο άνθρωπος που μου άνοιξε διάπλατα τις πόρτες τις μουσικής μου σταδιοδρομίας ήτανε ο Γιάννης Πλούταρχος. Ένα ευχαριστώ θα ήτανε πραγματικά λίγο. Αν βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή ίσως και να είναι και ο ίδιος ο λόγος. Τον ευχαριστώ πολύ και εννοείται ότι θα ήτανε πολύ  μεγάλη μου χαρά να ξανά συνεργαστούμε. Τώρα ένας καλλιτέχνης που θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του είναι ο Νίκος Οικονομόπουλος. Τρομερός καλλιτέχνης με απίστευτο ρεπερτόριο!

Μέσα απ’ το χώρο της μουσικής και της showbiz έχεις παρέες-φίλους και πιστεύεις σε αυτές τις φιλίες;

Συνήθως οι φίλοι μου είναι εκτός χώρου, επιλέγω ξεχωριστό τρόπο διασκεδάσεις στην καθημερινότητα μου. Μου αρέσουν τα ταξίδια, το καλό φαγητό, μου αρέσει να βλέπω ταινίες. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολλούς γνωστούς μέσα από το χώρο αλλά οι πραγματικοί μου φίλοι είναι τελείως από άλλους χώρους, δεν έχει καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και μου αρέσει γιατί ανακαλύπτω καινούργια πράγματα, γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους. Μου αρέσει γενικότερα να διευρύνω τους πνευματικούς μου ορίζοντες, οπότε επιλέγω να κάνω παρέα με ανθρώπους οι οποίοι να έχουν να μου προσφέρουν κάτι, κι εγώ σε αυτους, φυσικά μιλάω μεταφορικά, να γίνομαι καλύτερη.

Θέλω να μου πεις πως καταφέρνεις να κρατάς αυτή τη σιλουέτα;

Δεν ξέρω τι σημαίνει η λέξη δίαιτα, δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου, δεν έχω κάνει διατροφή ποτέ, θα ήθελα πάρα πολύ να αγαπώ τη γυμναστική αλλά δεν, κάποιες φορές ξεκινάω αλλά δεν κρατάει πολύ. Η αλήθεια είναι πως ο μπαμπάς μου έδωσε πολύ καλό DNA και έχω τα ίδια κιλά και σωματότυπου από το γυμνάσιο, οπότε ευχαριστώ τον μπαμπά μου και το θεούλη που μου έχουν δώσει αυτό το δώρο γιατί για εμένα είναι θείο δώρο το να μην σκέπτεσαι τι πρέπει να φας, να μην έχεις το άγχος, οπότε είμαι τυχερή.

Για το περιστατικό με τον δικηγορώ από την Θεσσαλονίκη που βγήκε και μίλησε για τις γυναίκες που έχουν παραπάνω κιλά. Εσύ τι πιστεύεις;

Κοίτα αν κρατήσω την δικηγορική μου ιδιότητα θα έλεγα ότι καλό στη ζωή μας είναι να μην κρίνουμε ανθρώπους γιατί κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι αρεστό σε εμάς μπορεί να είναι αρεστό στα μάτια κάποιων άλλων. Το ωραίο είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό, δεν μπορείς να κατηγοριοποιείς ανθρώπους άμα είναι ποιο ευτραφείς ή ποιο αδύνατοι ή δεν σημαίνει ότι κάποιοι είναι καλύτεροι από κάποιους άλλους, κάτι το οποίο μπορεί να ενοχλεί κάποιον οπτικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαγορεύσει στον κόσμο να κυκλοφορεί έξω. Είναι καθαρά υποκειμενικό, αν και ανήκω στην κατηγορία των αδυνάτων γυναικών, δεν θα κατηγορούσα ποτέ μια γυναίκα η οποία έχει ποιο πολλά κιλά γιατί δεν γνωρίζεις αρχικά από πού προέρχονται και αυτά τα κιλά και το θεωρώ και καθαρά ρατσιστικό. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που λειτουργούν ρατσιστικά και κατηγοριοποιούν ανθρώπους χωρίς να τους γνωρίζουν και χωρίς να έχουν την ίδια άποψη γι αυτους.

Σε δηλώσεις της η Ελένη Φουρειρα μίλησε για την προσθετική στήθους που έχει κάνει. Εσύ τι πιστεύεις για τις επεμβάσεις αυτές;

Πρέπει και στη ζωή μας γενικότερα να έχουμε ένα μέτρο, δεν είναι καλό να ξεπερνάς κάποια όρια γιατί το καλά αισθητικό από το αντιαισθητικό δεν απέχει και πάρα πολύ, οπότε καλό είναι λίγο να έχουμε ένα μέτρο γενικότερα στη ζωή μας σε ότι κάνουμε. Οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου, είμαι υπέρ αρκεί να μην κάνεις υπερβολές και αλλοιώνεις την προσωπικότητα σου, την εικόνα σου γιατί μετά δεν αναγνωρίζεις ούτε εσύ τον ίδιος σου τον εαυτό κοιτάζονται στον καθρέφτη.

Επαγγελματικά τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από εσένα;

Αυτό το καλοκαίρι θα κάνουμε εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι το πρώτο προσωπικό μου tour σαν Κατερίνα Νάκα. Συζητάω ήδη και για κάποιες δουλειές από τώρα για το χειμώνα, πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και νέα δισκογραφική δουλειά. Είναι κάτι καινούργιο και θα βρίσκομαι σε νέα δισκογραφική στέγη και πολύ σύντομα θα έχω να σας αναφέρω πολύ ευχάριστα πράγματα.

Φωτογραφίες: Stefania Dessipris

Ευχαριστούμε την Κατερίνα Νάκα για τον χρόνο που μας αφιέρωσε!