Η Μυριέλλα Κουρεντή μιλάει για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στα 19 της

Η Μυριέλλα Κουρεντή μιλάει για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στα 19 της

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη RealNews, η Μυριέλλα Κουρεντή ως ξανθιά πλέον, φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «Χαμάμ Γυναικών» που ανεβαίνει στο θέατρο «Ακάδημος».

Η ηθοποιος μίλησε για τον ρόλο της στη συγκεκριμένη παράσταση αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιλογή του χαρακτήρα που υποδύεται.

«Είχα διαβάσει το έργο στα αγγλικά και μου άρεσε. Μου τηλεφώνησε ο παραγωγός μας, Βασίλης Γκουρούσης, με τον οποίο γνωριζόμαστε από το “Just the two of us”, στο οποίο συμμετείχα μαζί με τη σύζυγό του Τέτα Καμπουρέλη, η οποία παίζει μαζί μου στο “Χαμάμ”.

Τον ρώτησα ποιος θα κάνει τη σκηνοθεσία και μου είπε η Βάσια Παναγοπούλου, την οποία εκτιμώ πολύ. Η Βάσια ήθελε να διαβάσω το έργο και να της πω ποιος ρόλος με ενδιαφέρει. Της είπα ότι με συγκινεί ο ρόλος της Αυγής, μου χαμογέλασε και μου είπε ότι γι’ αυτόν τον ρόλο με προόριζε. Αυτή η κοπέλα παλεύει με ένα μεγάλο ψυχολογικό τραύμα που της είχε αφήσει η σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε μικρή, με αποτέλεσμα να κλειδωθεί ψυχολογικά.

Στα 28 της έχει έναν χαρακτήρα 14χρονου κοριτσιού που δεν έχει ανακαλύψει τη σεξουαλικότητά τoυ, υπό την πίεση μιας ψυχωτικά αυστηρής μητέρας. Το πιο συγκινητικό είναι πως αυτή η κοπέλα βγαίνει μια φορά την εβδομάδα από το σπίτι της για να πάει στο δημοτικό χαμάμ, που είναι και η μοναδική της κοινωνικοποίηση».

Στη συνέχεια μάλιστα αποκάλυψε πως και η ίδια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κάτι το οποίο έκανε αρκετό καιρό να διαχειριστεί. Μάλιστα τόνισε πως χρειάστηκε τη βοήθεια ειδικού για να μπορέσει να συνειδητοποιήσει πως δεν ήταν εκείνη υπεύθυνη για ότι έγινε.

«Μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Μια πολύ έντονη όταν ήμουν μικρή και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Εγινε κατά τη διάρκεια υποτιθέμενης οντισιόν για δουλειά. Ημουν 19 τότε, στο δεύτερο έτος στη σχολή, και όταν έφυγα από εκεί μου πήρε πολύ καιρό να το συζητήσω και να συνειδητοποιήσω ότι δεν έφερα κάποια ευθύνη, ότι δεν προκάλεσα. Αρχικά δεν είχα καταλάβει ότι είχα υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Ημουν σε άρνηση. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα επόμενα βράδια.

Οταν το συζήτησα πολύ αργότερα με τον γνωσιοθεραπευτή μου, συνειδητοποίησα πως ουσιαστικά δεν είχα κάνει τίποτα. Μετά έμαθα πως ο συγκεκριμένος το έκανε κατά κόρον και του είχαν κάνει αναφορά στην Αστυνομία πολλές κοπέλες. Συνέβη αρκετές φορές και αργότερα, αλλά το αντιμετώπισα εντελώς διαφορετικά. Πλέον είμαι πολύ επιθετική, γιατί πιστεύω ότι το κακό δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με καλοσύνη» ανέφερε.