Μυρτώ Αλικάκη: “Το πρώτο διάστημα του χωρισμού προσπαθήσαμε να είμαστε πολιτισμένοι, αλλά…”

Μυρτώ Αλικάκη: “Το πρώτο διάστημα του χωρισμού προσπαθήσαμε να είμαστε πολιτισμένοι, αλλά…”

Η Μυρτώ Αλικάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Page 2 της Νέας Σελίδας, αναφέρθηκε στον ρόλο της στο «Τατουάζ» και στη συνεργασία της με τον πρώην σύζυγό της, Πέτρο Λαγούτη αλλά και τη μεταξύ τους σχέση αφού χώρισαν

Στο τρέιλερ του «Τατουάζ» είδαμε την Αμαλία να λέει ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Εσύ θα διεκδικούσες το δίκιο σου αν αισθανόσουν ότι σε αδικούν;

Με ενοχλεί να αδικούν είτε εμένα είτε τους γύρω μου. Μπορεί να μην διεκδικώ την απόδοση της δικαιοσύνης, αλλά όταν με αδικούν νιώθω την ανάγκη να το πω μέσα στα μούτρα του άλλου. Αντίστοιχα, όταν αισθανθώ ότι έχω αδικήσει κάποιον θα ζητήσω συγγνώμη. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, οι μέχρι τώρα συνεργασίες μου ήταν με ανθρώπους με τους οποίους μπορώ να συνεννοηθώ, ίσως γιατί ειδικά στο θέατρο δεν ήμουν ποτέ σε μεγάλους εμπορικούς θιάσους, όπου μπορεί να σημειωθούν τέτοια περιστατικά. Ανταγωνισμό σίγουρα έχω νιώσει, αλλά δεν δίνω και πολλή σημασία, γιατί έχω ως αρχή στη ζωή μου να κάνω καλά τη δουλειά μου, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Η Αμαλία συγχώρησε την απιστία του άντρα της. Εσύ θα το έκανες;

Η απιστία είναι κάτι πολύ μικρό μπροστά σε μια ολόκληρη ζωή. Όταν ο άλλος έρχεται και σου λέει «σε απάτησα γιατί αισθανόμουν πιεσμένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για εμένα», το προσπερνάς και πας παρακάτω. Μπορεί η απιστία να επιβεβαιώνει το τέλος μιας σχέσης, αλλά μπορεί και όχι. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι δύο άνθρωποι τη δεδομένη στιγμή.

Με τον Πέτρο θα παίξετε για πρώτη φορά στο θέατρο μετά τον χωρισμό σας.

Ναι, πρέπει να είχαμε 13-14 χρόνια να παίξουμε μαζί, πριν αποκτήσουμε τον Γιωργή μας. Από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου θα παίζουμε στο Μέγαρο Μουσικής στην παράσταση «Το πείραμα της διπλής σχισμής» μαζί με τη Φαίη Ξυλά, τον Μενέλαο Χαντζαράκη και τον Κωνσταντίνο Ελματζόγλου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και οι δύο που θα παίξουμε ξανά μαζί. Σε εμάς φαίνεται πολύ κανονικό, γιατί έχουμε εξαιρετική σχέση.

Είναι καλύτερη η σχέση σας τώρα από τότε που ήσασταν παντρεμένοι;

Σίγουρα όταν χωρίζεις περνάς μια δύσκολη φάση, αλλά την ξεπεράσαμε. Το πρώτο διάστημα προσπαθήσαμε να είμαστε πολιτισμένοι, αλλά επειδή μας συνέδεαν πολλά πράγματα, με κυριότερο την αγάπη για τα παιδιά μας, σταδιακά έφυγε ο πόνος, ηρεμήσαμε γιατί δεν υπάρχει πια η καθημερινή τριβή και εδώ και πολλά χρόνια έχουμε μια υπέροχη σχέση.