Το πρώτο μήνυμα του William μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ: «Δύσκολα θα…»

Το πρώτο μήνυμα του William μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ: «Δύσκολα θα...»

Όπως έχει γίνει γνωστό, σε ηλικία 96 ετών άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά από προβλήματα υγείας.

Ενώ ο θάνατος της Βασίλισσας έφερε πολλές αλλαγές ήδη, με πιο σημαντική το ότι ο διάδοχός της, είναι ο Κάρολος που πλέον θα ονομάζεται «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄».

Ωστόσο, το πρώτο μήνυμα μετά τον θάνατο της Βασίλισσας έστειλε μέσα από τα social media και ο Πρίγκιπας William.

Συγκεκριμένα ο διάδοχος του θρόνου του Μεγάλου Βασιλείου αποχαιρέτησε την γιαγιά του με ένα συγκινητικό κείμενο και την ευχαρίστησε για όλα αυτά που του πρόσφερε.

«Την Πέμπτη, ο κόσμος έχασε έναν εξαιρετικό ηγέτη, του οποίου η δέσμευση για τη χώρα, τα βασίλεια και την Κοινοπολιτεία ήταν απόλυτη. Τόσα πολλά θα ειπωθούν τις επόμενες μέρες για το νόημα της ιστορικής της βασιλείας.

Εγώ, ωστόσο, έχασα μια γιαγιά. Και ενώ θα θρηνήσω την απώλειά της, νιώθω επίσης απίστευτα ευγνώμων. Είχα το πλεονέκτημα της σοφίας και της επιβεβαίωσης της Βασίλισσας στην πέμπτη μου δεκαετία. Η γυναίκα μου είχε 20 χρόνια καθοδήγησης και υποστήριξής της. Τα τρία μου παιδιά πέρασαν διακοπές μαζί της και δημιούργησαν αναμνήσεις που θα κρατήσουν όλη τους τη ζωή.

Ήταν δίπλα μου στις πιο ευτυχισμένες μου στιγμές. Και ήταν δίπλα μου τις πιο θλιβερές μέρες της ζωής μου. Ήξερα ότι αυτή η μέρα θα ερχόταν, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά.

Την ευχαριστώ για την καλοσύνη που έδειξε στην οικογένειά μου και σε εμένα. Και την ευχαριστώ εκ μέρους της γενιάς μου που έδωσε ένα παράδειγμα υπηρεσίας και αξιοπρέπειας στη δημόσια ζωή που ήταν από διαφορετική ηλικία, αλλά πάντα σχετικό με όλους μας.

Η γιαγιά μου είπε περίφημα ότι η θλίψη ήταν το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη. Όλη η θλίψη που θα νιώσουμε τις επόμενες εβδομάδες θα είναι απόδειξη της αγάπης που νιώσαμε για την εξαιρετική Βασίλισσα μας. Θα τιμήσω τη μνήμη της υποστηρίζοντας τον πατέρα μου, τον Βασιλιά, με κάθε τρόπο», έγραψε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας.

Παράλληλα, το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.