Tο μήνυμα της Ουκρανίας για τον τελικό της Eurovision 2023: «Η γενέτειρα μας βομβαρδίστηκε ενώ τραγουδούσαμε στη σκηνή»

Tο μήνυμα της Ουκρανίας για τον τελικό της Eurovision 2023: «Η γενέτειρα μας βομβαρδίστηκε ενώ τραγουδούσαμε στη σκηνή»

Τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασίλειου, παρακολουθήσαμε το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαϊου.

Μάλιστα, νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού αναδείχθηκε η Loreen με την Σουηδία και το τραγούδι «Tattoo».

Ωστόσο, μια συγκλονιστική ανάρτηση έκαναν οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας λίγο μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού.

Συγκεκριμένα οι «Tvorchi» από την Ουκρανία ανέβηκαν στη σκηνή και με το τραγούδι τους «Heart of Steel» και έστειλαν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα.

Ενώ κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους, η γενέτειρα του συγκροτήματος χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους, ενώ ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης, Volodymyr Trush, επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Συγκεκριμένα αμέσως μετά την εμφάνισή τους, οι «Tvorchi» μοιράστηκαν στο Instagram, ότι η γενέτειρα τους βομβαρδίστηκε ενώ εκείνοι τραγουδούσαν στην Eurovision.

«Ternopil είναι το όνομα της γενέτειράς μας, η οποία βομβαρδίστηκε από τη Ρωσία, ενώ τραγουδούσαμε στη σκηνή της Eurovision για τις ατσάλινες καρδιές μας, την ακαταμάχητη δύναμη και τη θέλησή μας.

Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλες τις πόλεις της Ουκρανίας που βομβαρδίζονται καθημερινά. Χάρκοβο, Ντνίπρο, Χμελνίτσκι, Κίεβο, Ζαπορίζια, Ούμαν, Σούμι, Πολτάβα, Βινίτσια, Οδησσός, Μυκόλαϊβ, Τσερνίχοβ, Χερσώνα και όλες τις άλλες.

Ευρώπη, ενωθείτε ενάντια στο κακό για χάρη της ειρήνης!», έγραψαν οι «Tvorchi».

Credits φωτογραφίας: Corinne Cumming/EBU