Θετική στον κορωνοϊό και η Kamala Harris‎

Θετική στον κορωνοϊό και η Kamala Harris‎

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της σήμερα.

Η Χάρις δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα και θα απομονωθεί ώστε να εργαστεί από την κατοικία της στην Ουάσιγκτον, δήλωσε το γραφείο της, προσθέτοντας ότι επίσης δεν είχε στενή επαφή με τον Τζο Μπάιντεν ή την πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν.

«Θα ακολουθήσει τις οδηγίες του CDC και τις συμβουλές των γιατρών της. Η αντιπρόεδρος θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο όταν το τεστ είναι αρνητικό», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της, Κίρστεν Άλεν.

Η Χάρις είναι πλήρως εμβολιασμένη με δύο δόσεις του εμβολίου Moderna και έχει κάνει και την αναμνηστική δόση τον περασμένο Οκτώβριο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο σύζυγός της, Doug Emhoff, ο διευθυντής επικοινωνίας της, Jamal Simmons, καθώς και η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι και η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου Karine Jean-Pierre, διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid-19.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος διοργάνωσε μια πασχαλινή εκδήλωση με περίπου 30.000 καλεσμένους στο γκαζόν του Λευκού Οίκου.

Οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί ξανά σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον BA.2, παρόλο που τα κρούσματα μειώνονται συνολικά, σύμφωνα με αξιωματούχους δημόσιας υγείας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι βρέθηκε θετική, εν μέσω μιας σειράς θετικών διαγνώσεων Covid-19 στο Καπιτώλιο, αφού πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρευρέθηκαν σε δείπνο στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: lifo.gr