Τα Friends έφυγαν από το Ελληνικό Netflix και οι θαυμαστές τους «θρηνούν» | «Κλαίει» το Twitter

Τα Friends έφυγαν από το Ελληνικό Netflix και οι θαυμαστές τους «θρηνούν» | «Κλαίει» το Twitter

Τα “Φιλαράκια” είναι μια σειρά που όποιος την έχει παρακολουθήσει την έχει αγαπήσει.

Μπορεί να έχουν περάσει 27 χρόνια από τότε που έκανε πρώτη φορά πρεμιέρα, παρόλα αυτά οι θαυμαστές του όλο και αυξάνονται.

Η σειρά είναι μία από τις ελάχιστες που έκανε πραγματική θραύση στην ελληνική τηλεόραση και τα τελευταία χρόνια και στο Netflix.

Όπως φαίνεται όμως τα “Friends”, από το βράδυ της Δευτέρας 31 Μάϊου δεν είναι πια διαθέσιμη στην streamig πλατφόρμα για τους χρήστες στην Ελλάδα.

Μάλιστα, το Netflix έχει ανακοινώσει ότι η τηλεοπτική σειρά θα αποχωρούσε από την ελληνική πλατφόρμα στις 30 Μαΐου, μια απόφαση που δεν άρεσε και τόσο στους Έλληνες συνδρομητές.

Aυτή τη στιγμή, τα «Φιλαράκια» παραμένουν διαθέσιμα σε 19 χώρες που υπάρχει το Netflix, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Γαλλία, η Ουκρανία και η Γερμανία, όμως σύντομα θα αφαιρεθούν κι από αυτές.

Η σειρά ανήκει στο HBO Max που έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα. Ενώ το Star προβάλλει τα «Φιλαράκια» κάθε Σαββατοκύριακο, από την 1η Οκτωβρίου του 1995.

Να πούμε πως αυτό έγινε λόγο του ότι τα αποκλειστικά δικαιώματα της σειράς που ανήκουν στο HBO Max.

«Νομίζω καταλαβαίνετε ότι τα διαμάντια της Warner θα καταλήξουν στη νέα μας υπηρεσία. Αν θα τα βγάλουμε από το Netflix; Και βέβαια είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε! Δεν λέει να μοιράζεσαι τέτοιο περιεχόμενο. Η πεποίθησή μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει αποκλειστικότητα», είχε πει ο Κέβιν Ράιλι, πρόεδρος των TNT και TBS, που ασχολείται με τη streaming υπηρεσία του HBO.

Ωστόσο, αρκετοί χρήστες δεν γνώριζαν καν ότι η σειρά θα αφαιρεθεί από το Netflix κι έπαθαν… σοκ όταν διαπίστωσαν ότι δεν θα συνεχίσουν την αγαπημένη τους συνήθεια.

Ενώ στο Twitter δόθηκε για ακόμη μία φορά, το καθιερωμένο πάρτι στα σχόλια, με το χάσταγκ Friends να σκαρφαλώνει γρήγορα στα trending topics και πολλοί έγραψαν τα «παράπονά» τους στην πλατφόρμα, παρά το τετελεσμένο της εξαγοράς των δικαιωμάτων.