Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Jamie Dornan με συμπτώματα καρδιακής προσβολής

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Jamie Dornan με συμπτώματα καρδιακής προσβολής

Όπως φαίνεται, εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Jamie Dornan με συμπτώματα καρδιακής προσβολής.

Ενώ το περιστατικό αποκάλυψε ο καλός του φίλος και δημοσιογράφος Gordon Smart, όπου είπε ότι η περιπέτεια της υγείας του οφείλεται σε συνάντηση με τοξικές κάμπιες.

Συγκεκριμένα, ενώ ο ηθοποιός βρισκόταν σε διακοπές στην Πορτογαλία μαζί με τον Smart και άλλους φίλους του, μία ημέρα μετά την έναρξη των διακοπών τους, ο Dornan ένιωσε «μυρμήγκιασμα και γαργαλητό στα άκρα του» και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι είχε υψηλό καρδιακό ρυθμό.

Ωστόσο, ο Jamie Dornan πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όμως χρειάστηκε να συνδεθεί με ειδικό ιατρικό εξοπλισμό κατά την επιστροφή του στο ξενοδοχείο της Πορτογαλίας.

Μάλιστα, ο Gordon Smart ανέφερε τα λόγια που του είπε ο Dornan όταν τον είδε ξανά: «Θεέ μου, Gordon, περίπου 20 λεπτά αφότου έφυγες και το αριστερό μου χέρι μούδιασε, το αριστερό μου πόδι μούδιασε, το δεξί μου πόδι μούδιασε και βρέθηκα ξαφνικά στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου».

Ο Gordon Smart τόνισε πως «ήμασταν όλοι πολύ τυχεροί που βγήκαμε ζωντανοί από αυτό».

Επίσης ο Smart μιλώντας στο «The Good, the Bad and the Unexpected» του Σκωτσέζικου BBC, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό περιγράφοντας πως και ο ίδιος, μετά από μια υπέροχη πρώτη μέρα των διακοπών τους, άρχισε να αισθάνεται περίεργα.

«Περάσαμε υπέροχα την πρώτη μέρα, παίξαμε πολύ γκολφ, βγήκαμε έξω, ήπιαμε πολύ κρασί και μετά περάσαμε στα μαρτίνι εσπρέσο», είπε ο φίλος του Jamie Dornan και πρόσθεσε:

«Την επόμενη μέρα, παίξαμε γκολφ, ήμασταν όλοι εντελώς χάλια και άρχισα να νιώθω μυρμήγκιασμα στο αριστερό μου χέρι και στη συνέχεια γαργαλητό στο αριστερό μου χέρι. Είμαι γιος παθολόγου και σκέφτηκα: “Αυτό είναι συνήθως το σημάδι της έναρξης καρδιακής προσβολής”. Τώρα, είμαι ένας αρκετά υγιής τύπος, αλλά όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι, ότι παθαίνεις καρδιακή προσβολή, είσαι αρκετά σίγουρος ότι πείθεις τον εαυτό σου ότι παθαίνεις καρδιακή προσβολή».

Ο Gordon Smart είπε ότι στη συνέχεια κατέρρευσε και ξύπνησε σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου συνδεδεμένο σε ένα μηχάνημα με έναν γιατρό να τον ρωτάει: «Τι έκανες νεαρέ μου;».

Μια εβδομάδα αργότερα, ο γιατρός τηλεφώνησε στον Smart και τον Dornan και τους ενημέρωσε ότι τα συμπτώματα του ίδιου και του ηθοποιού, μπορεί να είχαν προκληθεί από τοξικές κάμπιες.

«Αποδεικνύεται λοιπόν ότι υπάρχουν κάμπιες στα γήπεδα γκολφ στη νότια Πορτογαλία που σκοτώνουν τα σκυλιά των ανθρώπων και προκαλούν καρδιακές προσβολές σε άνδρες ηλικίας 40 ετών», συμπλήρωσε.