“ΠΟΠ Μαγειρική” με τον Ανδρέα Λαγό: Αυτοί είναι οι καλεσμένοι της εβδομάδας

ΠΟΠ-Μαγειρική.png

«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό

Καλεσμένοι οι Πάνος Δημάκης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Νίκος Χρηστίδης,
Ζωή Ναλμπάντη, Ντίνα Νικολάου

Από Δευτέρα 10 έως Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00

«Ελαιόλαδο Ταϋγέτου Λακωνίας, πευκοθυμαρόμελο Κρήτης»
Καλεσμένος ο Πάνος Δημάκης

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον γνωστό φιλόλογο, συγγραφέα και μεταφραστή ή αλλιώς «Γεράκι» από το τηλεπαιχνίδι «The Chase», Πάνο Δημάκη. Μαζί δημιουργούν δύο εξαίσια πιάτα, το πρώτο με ελαιόλαδο Ταϋγέτου Λακωνίας και το δεύτερο με πευκοθυμαρόμελο Κρήτης. Ο Πάνος Δημάκης μιλάει για τις 8 ξένες γλώσσες που γνωρίζει, για τα αγαπημένα του νησιά, το βιβλίο του «17 κλωστές» που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη και τι τον ενέπνευσε για να το γράψει, καθώς και για τα παιδικά χρόνια στο Άστρος Κυνουρίας.

Τρίτη  11 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00

«Κρίταμο Σύρου, μανταρίνια Χίου»
Καλεσμένη η Αντιγόνη Κουλουκάκου

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η ηθοποιός Αντιγόνη Κουλουκάκου. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο καταπληκτικά πιάτα: το πρώτο με κρίταμο Σύρου και το δεύτερο με μανταρίνια Χίου. Η Αντιγόνη Κουλουκάκου μιλάει για τη ζωή της στο Μιλάνο και τις σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες που δεν ολοκλήρωσε ποτέ, την ενασχόληση με το μόντελινγκ και την υποκριτική, τα πρότυπα της ομορφιάς και αν επηρέασαν την αυτοπεποίθησή της, την εμπειρία από τις διεθνείς ταινίες στις οποίες συμμετείχε, αλλά και για τη γενέτειρά της, τη Μάνη.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00 

«Γραβιέρα Νάξου, πετιμέζι Αρκαδίας»
Καλεσμένος ο Νίκος Χρηστίδης

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται στο στούντιο τον ηθοποιό Νίκο Χρηστίδη. Μαζί με τον εκλεκτό σεφ μεγαλουργούν, φτιάχνοντας δύο μοναδικές συνταγές. Η πρώτη με γραβιέρα Νάξου και η δεύτερη με πετιμέζι Αρκαδίας. Ο Νίκος Χρηστίδης αποκαλύπτει πώς ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική σε ηλικία μόλις τριών χρόνων, τι τον κερδίζει στο παιδικό θέατρο, μιλάει για την παράσταση «Ηρακλής: οι δώδεκα άθλοι» στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει τις δουλειές του.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00 

«Σουσάμι Έβρου, αβγοτάραχο Μεσολογγίου»
Καλεσμένη η Ζωή Ναλμπάντη

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» καλωσορίζει την ηθοποιό, Ζωή Ναλμπάντη. Μαζί με τον σεφ της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, ετοιμάζουν δύο μοναδικά πιάτα, το πρώτο με σουσάμι Έβρου και το δεύτερο με αβγοτάραχο Μεσολογγίου. H Zωή Ναλμπάντη μιλάει για την ταινία-σταθμό στην καριέρα της «Αυτή η νύχτα μένει», για τις δύο κόρες της που λατρεύει, για τη σχέση της με τη μαγειρική, τη συνεργασία της με την Ευσταθία στη μουσικοθεατρική παράσταση «Αθήνα είναι…» και μας αποδεικνύει πόσο εξαιρετική φωνή έχει μ’ ένα τραγούδι, στο οποίο τη συνοδεύει ποιος άλλος; Mα, φυσικά, ο Αντρέας Λαγός!

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00

«Φάβα Φενεού, μαστίχα Χίου»
Καλεσμένη η Ντίνα Νικολάου

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η διεθνώς αναγνωρισμένη σεφ, Ντίνα Νικολάου. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό, μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με φάβα Φενεού και το δεύτερο με μαστίχα Χίου. Η Ντίνα Νικολάου αποκαλύπτει πώς βρέθηκε στο Παρίσι και ξεκίνησε τη ζωή της εκεί, ανοίγοντας το διάσημο πλέον bistrot της, μιλάει για την οικογένειά της, που ήταν καπνοπαραγωγοί, και τα παιδικά της χρόνια στη Φθιώτιδα, για τις εκπομπές σε Ελλάδα και Γαλλία, αλλά και για την Κατρίν Ντενέβ, που τρώει μουσακά στο μαγαζί της.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions