Πηγή Δεβετζή: «Είναι δύσκολο, είχε καρκίνο και ταλαιπωρήθηκε για έναν χρόνο»

Πηγή Δεβετζή: «Είναι δύσκολο, είχε καρκίνο και ταλαιπωρήθηκε για έναν χρόνο»

Συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν”, παραχώρησε η Πηγή Δεβετζή.

Η Ολυμπιονίκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον θάνατο του αγαπημένου της πατέρα.

Πιστεύετε στον Θεό;

Πιστεύω πάρα πολύ. Σε κάθε αγώνα που έδινα, αισθανόμουν τη θεϊκή δύναμη δίπλα μου. Πάντα έκανα τον σταυρό μου, όπως και τον κάνω. Πηγαίνω στην εκκλησία και πολλές φορές σε δύσκολες καταστάσεις πιάνω τον εαυτό μου να ζητάω πιο πολύ τη βοήθεια του Θεού. Τον Ιησού Χριστό όμως τον έχουμε μέσα μας και από τότε που επισκέφθηκα τα Ιεροσόλυμα και πήγα στον Πανάγιο Τάφο, δεν με αγγίζουν τα υπόλοιπα τόσο πολύ. Εκεί έζησα την απόλυτη πίστη.

Αυτό που δεν πρέπει να φοβόμαστε είναι ο θάνατος, αλλά λίγοι έχουν εξοικειωθεί με αυτή την ιδέα. Σε αυτή τη ζωή είμαστε όμως περαστικοί και αυτό που πρέπει να κάνουμε πιστεύω, είναι να ζούμε την κάθε μας στιγμή όσο καλύτερα μπορούμε. Και φυσικά να έχουμε την υγεία μας. Τώρα έχασα τον θείο μου, έχω χάσει και τον μπαμπά μου και στεναχωριέμαι γιατί δεν θα τους ξαναδώ. Πιστεύω όμως ότι η ψυχή μένει.

Ο πόνος της απώλειας του μπαμπά σας, έχει μαλακώσει με το πέρασμα του καιρού;

Είναι δύσκολο. Για τον μπαμπά μου, όποτε μιλάω, βουρκώνω. Θα ήθελα να τον δω να γίνεται γέρος, αλλά δεν τον είδα. Είχε καρκίνο και ταλαιπωρήθηκε για έναν χρόνο. Το σημαντικό είναι να φεύγουν οι άνθρωποι από γηρατειά και όχι από αρρώστιες.