Παρθένα Χοροζίδου: «Κάποιες φορές πρέπει να μπεις σε βαθιά σκοτάδια για να βρεις το φως»

Παρθένα Χοροζίδου: «Κάποιες φορές πρέπει να μπεις σε βαθιά σκοτάδια για να βρεις το φως»

Συνέντευξη στο περιοδικό My Tv, παραχώρησε η Παρθένα Χοροζίδου.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση της με την κωμωδία αλλά και και τον ρόλο της τέχνης στην κοινωνία.

Το όνομα σας είναι συνώνυμο με την κωμωδία. Την επιλέξατε ή σας επέλεξε;

Νομίζω ότι η κωμωδία με επέλεξε. Ίσως ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά έτσι συνέβη. Όμως από τη στιγμή που τη γνώρισα και κατάλαβα τι σημαίνει, είναι καθαρά δική μου επιλογή να την υπηρετώ. Θεωρώ ότι η κωμωδία είναι γιατρειά. Θεραπεύει τον κόσμο αλλά και εμάς που κάνουμε αυτή τη δουλειά. Μάλιστα, κάποιες φορές πρέπει να μπεις σε βαθιά σκοτάδια για να βρεις το φως.

Είναι δύσκολο να βρεθείς στη θέση του άλλου και να του προκαλέσεις ανάταση ψυχής. Η κωμωδία μπορεί να σε βγάλει από την πιο μεγάλη σου στενοχώρια αλλά και να σε «ξυπνήσει».

Γενικότερα, η τέχνη θεωρείτε ότι έχει τη δύναμη να κάνει την κοινωνία μας καλύτερη;

Φυσικά, πιστεύω πως η πρώτη που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία να γίνει καλύτερη είναι η τέχνη. παλιότερα πίστευα ότι είμαστε ένα είδος πολυτελείας, πλέον θεωρώ ότι είμαστε είδος ανάγκης για τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντική η τέχνη και βοηθάει να σωθεί η «ψυχή» της κοινωνίας. Η τέχνη είναι δημιουργία, ανακουφίζει και μπορεί να σε επαναπροσδιορίσει. Σε βάζει να σκεφτείς και να αναρωτηθείς αν είσαι αυτό που ήθελες. Μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις, αν το θέλεις.