Όσα είπε η Μαρία Τζομπανάκη για τη συμμετοχή της στα καλλιστεία και η εξομολόγηση για τον σύζυγο και τον γιο της

mariatz.png

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, βρέθηκε η Μαρία Τζομπανάκη.

Η ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά «Το Σπίτι δίπλα στο Ποτάμι», μεταξύ άλλων θυμήθηκε τα παιδικά της χρόνια στην Κρήτη και την εφηβεία της, όταν στα 17 της βρέθηκε στα καλλιστεία.

«Εγώ είμαι Κρητικιά. Οι γυναίκες της Κρήτης μεγαλώνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Να είμαστε πολύ δυνατές, γιατί είναι μητριαρχική η κοινωνία μας. Να στηρίζουμε τον άντρα, να τον σεβόμαστε, να τον αγαπάμε και να μας έχει κορώνα στο κεφάλι του. Η γυναίκα ποτέ δεν προσβάλλει τον άντρα παρουσία τρίτων. Όμως πριν αποφασιστεί κάτι, έχουν κάνει εσωτερική συνεννόηση. Τον αφήνει να είναι ο αρχηγός, αλλά η κολόνα και τα θεμέλια είναι η γυναίκα», είπε η Μαρία Τζομπανάκη.

Ενώ αναφερόμενη στη συμμετοχή της στα καλλιστεία και τον τίτλο της “Μις Ελλάς” που είχε λάβει, η Μαρία Τζομπανάκη αποκάλυψε: «Επί της ουσίας πας να δείξεις τι; Ότι είσαι πιο όμορφη από την άλλη; Μα τόσες όμορφες υπάρχουν. Ήμουν μικρό κορίτσι, 17,5 χρονών τότε. Είχα δώσει εξετάσεις για τη Νομική, πήγα και στο Εθνικό Θέατρο και το έκανα μόνο και μόνο για να δείξω στον μπαμπά ότι εγώ μπορώ να τα κάνω όλα. Και αυτά που θες και αυτά που θέλω, χωρίς να αλλάξει τίποτα. Τα καλλιστεία δεν μου προσέφεραν τίποτα. Αντιθέτως, εμπόδισαν κάποιους ανθρώπους να δουν ότι εκτός από όμορφη γυναίκα, ήμουν κι ένας όμορφος άνθρωπος, ένα καλό μυαλό, ένα ταλαντούχο νέο πλάσμα. Υπήρχε και υπάρχει ένα είδος ρατσισμού: “είναι πολύ ωραία, τι θα παίξει; Κλυταιμνήστρα; Ηλέκτρα; Άσ’ το αυτό για τις άλλες”. Δεν έγινα ηθοποιός για να βγαίνω και να κάνω την όμορφη. Ήμουν όμορφη, δεν την έκανα. Στοπ, τελεία και παύλα».

Αναφερόμενη στον σύζυγό της, Γιάννη Βάλβη, η Μαρία Τζομπανάκη εξομολογήθηκε: «Η βάση του είναι στην Ελβετία και κινείται σε όλο τον κόσμο. Είναι CEO σε μια φαρμακευτική εταιρία και πρέπει να επισκέπτεται εργοστάσια, να βλέπει συναδέλφους, επενδυτές… Βρισκόμαστε όμως, τώρα με το θέατρο δεν πάω τόσο συχνά, στην αρχή πήγαινα. Έχουμε πάει μαζί σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, είναι αυτό που θα ήθελα να είναι δίπλα μου ένας άνδρας. Ξέρει ότι το παιδί μου είναι πάντα απ’ όλους και όλα».

Όσον αφορά τον γιο της, Ορφέα Αυγουστίδη, η Μαρία Τζομπανάκη αποκάλυψε: «Σε κάποια θέματα ήμουν επίμονη. Ήθελα να στηρίζεται στα πόδια του, να πιστέψει στη δύναμή του και να ξέρει ότι η εμπιστοσύνη που του έδειχνα ήταν μεγάλη ευθύνη. Τώρα δεν τα συζητάμε πολύ αυτά, αλλά βλέπω το πώς ζει και βλέπω ότι έπιασαν τόπο και από τον πατέρα του ό,τι καλό πήρε και από τη μάνα του. Δεν έχω άγχος όταν πάω να τον δω στο θέατρο. Λαχτάρα έχω».