Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ’ Αρτανιάν (The Three Musketeers: D’Artagnan) στους κινηματογράφους

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν (The Three Musketeers: D'Artagnan) στους κινηματογράφους

Το πρώτο εντυπωσιακό κεφάλαιο από το δίπτυχο της φιλόδοξης, γαλλικής υπερπαραγωγής με την υπογραφή της Pathé μεταφέρει τους επικούς Τρεις Σωματοφύλακες του Δουμά στη μεγάλη οθόνη.

Τους πασίγνωστους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα λαμπερό καστ με τον Βενσάν Κασέλ (Το Μίσος) ως Άθω, τον Ρομέν Ντουρίς (Άιφελ) ως Άραμη, τον Πίο Μαρμάι (Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου) στον ρόλο του Πόρθου, τον Φρανσουά Σιβίλ (Όπως ψηλά, έτσι και χαμηλά) ως Ντ’Αρτανιάν, την Εύα Γκριν (Οι Ονειροπόλοι) ως Μιλαίδη και τη Βικι Κριπς (Κορσές) στον ρόλο της βασίλισσας Άννας της Αυστρίας με τον Λουί Γκαρέλ (Οι Ονειροπόλοι) ως Λουδοβίκο ΙΓ’. Τα σκηνοθετικά ηνία αναλαμβάνει ο Μαρτέν Μπουρμπουλόν (Άιφελ).

Σύνοψη

Από το Λούβρο μέχρι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τις τρώγλες του Παρισιού μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ… σε ένα βασίλειο διχασμένο από τους θρησκευτικούς πολέμους και υπό την απειλή της εισβολής από την Αγγλία, μία χούφτα αντρών και γυναικών θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και θα ενώσουν το πεπρωμένο τους με τη μοίρα της Γαλλίας.

Σενάριο (βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά): Ματιέ Ντελαπόρτ, Αλεξάντρ ντε Λα Πατελιέρ
Σκηνοθεσία: Μαρτέν Μπουρπουλόν

Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Σιβίλ, Βενσάν Κασέλ, Ρομάν Ντουρίς, Πίο Mαρμάι, Εύα Γκριν, Λουί Γκαρέλ, Βίκι Κριπς, Λινά Κουντρί, Τζέικομπ Φόρτιουν-Λόιντ, Ερίκ Ρουφ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νικολά Μπολντούκ
Σκηνογραφία: Στεφανί Ταϊγιασόν
Κοστούμια: Τιερί Ντελέτρ

Μοντάζ: Σέλια Λαφιτεντουπόντ
Μουσική: Γκιγιόμ Ρουσέλ

Ημερομηνία Εξόδου: 20 Απριλίου 2023
Διάρκεια: 2 ώρες και 1 λεπτό

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΝΤ’ΑΡΤΑΝΙΑΝ (THE THREE MUSKETEERS D’ ARTAGNAN)
20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ