«Οι Πρώτες Κυρίες» έρχονται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο OPEN

«Οι Πρώτες Κυρίες» έρχονται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο OPEN

«ΟI ΠΡΩΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ» έρχονται στο OPEN
σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση

Ποια είναι η πραγματική ζωή των Πρώτων Κυριών της Αμερικής; Τι ρόλο παίζουν στην πολιτική σκηνή και πώς επηρεάζουν τα γεγονότα; Απλοί σύζυγοι ή εμβληματικές φυσιογνωμίες που με την προσωπικότητα και τη μαχητικότητά τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν και μάλιστα κάποιες φορές να πρωταγωνιστήσουν στα πολιτικά δρώμενα της Αμερικής;

Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ «FIRST LADIES – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ», που έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο OPEN, από το Σάββατο 4 Ιουνίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.00, για έξι επεισόδια.

Θα δούμε σε πρώτο πλάνο έξι από τις σπουδαιότερες Πρώτες Κυρίες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής και την πορεία τους, την περίοδο που βρίσκονταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Μια διεισδυτική ματιά στις ζωές των Μισέλ Ομπάμα, Τζάκι Κέννεντι, Χίλαρι Κλίντον, Νάνσυ Ρήγκαν, Έλινορ Ρούζβελτ και Λέιντι Μπερντ Τζόνσον.

Η σειρά φιλοξενεί αποκαλυπτικές και άκρως προσωπικές συνεντεύξεις, ανθρώπων που τις γνώριζαν καλύτερα από όλους, συμπεριλαμβανομένων του γιου της Νάνσυ Ρήγκαν, Ρον Ρήγκαν, της ανιψιάς της Τζάκι Κένεντι, Κάθλιν Τάουνσεντ, της Άννα Ρούσβελτ, εγγονής της Έλινορ Ρούσβελτ, καθώς και μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα.

Με πρόσβαση σε πρωτοεμφανιζόμενο αρχειακό υλικό και προσωπικά ντοκουμέντα, όπως τα γράμματα της Τζάκι και τα ηχητικά ημερολόγια της Λέιντι Μπερντ, η σειρά αποκαλύπτει εκείνες τις σημαδιακές και συχνά κρυφές στιγμές, που καθόρισαν τη διαδρομή τους. Κάθε επεισόδιο μας ταξιδεύει στη ζωή κάθε μιας από τις Πρώτες Κυρίες, από την παιδική τους ηλικία, την είσοδο τους στο Λευκό Οίκο και τη σταδιοδρομία τους, έως την έξοδό τους και τη ζωή μετά από αυτόν, μέσα από τη δική τους ματιά. Θα δούμε πώς η κάθε μια άφησε το στίγμα της στην αμερικανική κοινωνία και το πολιτικό προσκήνιο, αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους αποτύπωμα.

Στο πρώτο επεισόδιο το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 20:00 θα δούμε τη ζωή της Μισέλ Ομπάμα, η οποία έγινε η πρώτη αφροαμερικανή Πρώτη Κυρία, όταν ο σύζυγός της Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πώς η Πρώτη Κυρία διαμόρφωσε τη δική της κληρονομιά, παίζοντας ένα σημαντικό ρόλο στην ιστορική προεδρία του συζύγου της και πώς αντιμετώπισε όλες τις επιθέσεις που δέχτηκε;

Την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 20:00, θα ανακαλύψουμε άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή και τη διαδρομή της Τζάκι Κέννεντυ. Η περίοδος της θητείας της Τζάκι Κέννεντυ στον Λευκό Οίκο ήταν πολύ σύντομη. Τριάντα πέντε ταραχώδεις μήνες που θα σηματοδοτούσαν μια νέα εποχή στην αμερικανική πολιτική, αλλά σημαδεύτηκαν από προσωπικές προδοσίες και πολιτικές τραγωδίες. Στο επεισόδιο αποκαλύπτονται προσωπικά γράμματα, φωτογραφίες καθώς και προσωπικές ηχητικές καταγραφές που αποκαλύπτουν με ποιο τρόπο η Τζάκι πήρε τον έλεγχο της πολιτικής κληρονομιάς που θα άφηνε ο Κέννεντυ μετά την δολοφονία του γράφοντας για «τη σύντομη λαμπερή στιγμή που έμεινε γνωστή ως Κάμελοτ».

«FIRST LADIES – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ», σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο OPEN, από το Σάββατο 4 Ιουνίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.00.